O salată savurată mereu la fast-food alături de un fel principal.
De data asta am vrut să o prepar și eu acasă, că nu-i mare filozofie.
Și chiar așa este, spor și poftă bună! ;)
P.S. dar de data asta fără poze intermediare :d n-am fost pe fază! Dar voi mă credeți pe cuvânt de Panacris, așa-i???
Legumele se curăță și se rad, fin, julien. Se asezonează de sare și piper și se lasă la odihnă până se prepară maioneza.
Într-un vas înalt se pune uleiul, oul, muștarul și zeama de lămâie, apoi se blendează cu un mixer vertical minim 3 minute, până se obține consistența dorită.
Maioneza se adaugă ușor, ușor peste legumele tăiate jullien, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Salata se lasă la rece minim 30 minute înainte de servire pentru a se împreuna gusturile.
Salata se servește ca atare cu crackers sau grisine, sau ca și garniture pentru diverse preparate din carne.
Simplă și gustoasă!
Spor și poftă bună!