Recent am achiziționat un aparat pentru făcut nuci. De data aceasta am făcut o rețetă de aluat de la Andra, dar nucile mi s-au părut puțin cam tărișoare. Poate dacă apucau să stea câteva zile umplute se mai înmuiau. Aparatul ușurează mult munca, dar mai am de exersat nițel cu el. Trebuie să te miști repede și să faci biluțe de aceeași mărime, pentru că altfel ies peste marginea găurii și nu sunt aspectuoase.
Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se adaugă zahărul măcinat, esența de vanilie, oul, sarea, untul topit și răcit, laptele și amoniacul stins cu oțet. Se amestecă totul cu mâna și se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se mai adaugă făină daca este necesar. Se formează o bilă din aluat și se pune la rece pentru cel puțin jumătate de oră.
Se scoate aluatul, se fac biluțe și se pun în aparatul de făcut nuci și se lasă la copt pentru 2-3 minute, până când se rumenesc frumos. Se scot din aparat și se lasă la răcit pe un grătar.
Pentru cremă, se pune laptele la fiert. Se macină biscuiții și nucile. Se topește ciocolata pe baie de aburi.
Se amestecă ingredientele solide, apoi se adaugă ciocolata topită și laptele fierbinte și se omogenizează compoziția. Se lasă să se răcească.
Se ia câte o coajă de nucă și se umple, apoi se unesc câte două. Opțional se pot da nucile prin zahăr pudră.