Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2021 | 3943 vizualizari

 

Pfff, ieri am văzut la draga mea prietenă Sidy aceste minunate cornuri aperitiv. Zis și făcut, că tot vânturam câteva jumări prin frigider.
 
Chiar și vremea era de acord cu mine, plouă cu găleata și e mai răcoare, așa că pot porni cuptorul și butoanele! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Făină albă de grâu cca. 1000 g,
  • Untură de porc 3 linguri cu vârf, cca. 200 g.
  • Ouă 2 bucăți,
  • Lapte 250 ml,
  • Iaurt grecesc cca. 150 ml,
  • Drojdie uscată 1 plic cca. 10 g,
  • Sare Himalya 1 lingură,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • Jumări de porc cca. 400 g,
  • Ceapă 1 bucată mare,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ulei de rapiță 1 lingură.
  • Pentru finalizare:
  • Ou 1 bucată,
  • Semințe chimen 1 lingură,
  • Semințe susan 1 lingură,
  • Boia de ardei dulce ½ linguriță.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita:

În recipientul mașinii de pâine se pun laptele, ouăle bătute, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, untura și drojdia.

Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Între timp ceapa se curăță, se taie jullien și se călește în puțin ulei, până ce se rumenește, fără să se ardă! 😉

Jumările se macină mărunt cu ajutorul mașinii manual de tocat carne sau mai simplu la robot, împreună cu ceapa prăjită.

După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presărată cu făină și se întinde în formă dreptunghiulară peste care se pune amestecul de jumări, piperul și ceapă prăjită.

Aluatul se împătură astfel, latura dinspre noi o ducem până la mijlocul aluatului, latura opusă ei o aducem peste latura pliată până se acoperă. Acum latura din dreapta se aduce  până la mijloc, apoi peste ea se pliază latura din stânga.

Se lasă să se odihnească 20 de minute în bucătărie. Apoi se întinde din nou si împătură, se lasă la odihnit iar de trei ori ca în final aluatul să iasă foi - foi.

La final aluatul se întinde apoi rulează și se taie în 6 bucăți, care se rotunjesc și se lasă din nou la odihnă cca. 20 minute.

Apoi se întind pe rotund și se taie în patru bucăți, ce se rulează sub formă de cornuleț.

Cornurile se așază într-o tavă tapetată cu foaie de pergament.

Oul rămas se bate până se omogenizează albușul cu gălbenușul. Se ung cornurile cu oul, peste care se presară semințele de chimen, pudra de boia și semințele de susan.

Cornurile se pun la copt în cuptorul pre încins cca. 15 minute la 200 grade, apoi încă 20 de minute la 180 grade, până se rumenesc și trec testul scobitorii

Se savurează calde sau reci acompaniate de o bere, un vin alb demisec.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra