Nectar de capsuni

de Rocsi in Sirop / Compot, 19 Iun 2021 | 4019 vizualizari

 

Pentru prima data am pregatit nectar in casa! Am ales sa fac de capsuni! Am cumparat capsuni bine coapte, dulci, aromate, ceea ce e ajutat mult, pentru ca a iesit super delicioas si gustos! Am fost tare bucuroasa cand l-am gustat si am vazut ca rezultatul este minunat: wow, curcubeu pe cerul gurii! 😍💓💓 Eu am ales varianta cu indulcitor natural, dar puteti folosi zahar! Merita sa il pregatiti, sa va bucurati de o sticluta aromata la iarna!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni dulci si coapte
  • 600 gr indulcitor pulbere (sau 600 gr zahar, 700 daca il doriti mai dulce)
  • 1,7 litri apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de capsuni:

Mai intai pregatiti sticlutele de 330 ml. Le spalati bine cu apa fierbinte, inclusiv capacele si le puneti la scurs. Spalati bine capsunile, cu apa rece. Le lasati la scurs putin, intr-o sita. Indepartati coditele cu frunze si le taiati in sferturi. Intr-o oala mai mare, turnati apa. Adaugati indulcitorul, transferati cratita pe foc. Amestecati pana indulcitorul este topit. Cand incepe sa clocoteaca siropul, dati drumul capsunilor. Le fierbeti la foc potrivit 3-4 minute. Dati cratita deoparte dupa acest timp. Cu un blender vertical, pasati fructele, pana obtineti nectarul. Puneti iar cratita pe foc si mai fierbeti 3 minute. In acest timp, indepartati spuma. Inchideti focul, dati nectarul deoparte, il lasati 5 minute sa se racoreasca. Il turnati in sticle, ajutandu-va de o palnie. Inchideti bine capacele. Inveliti sticlele in hartie si le asezati intr-o cratita mai inalta. Puneti apa calda, sa acopere cam pe 3/4 sticlele. Deasupra asezati un prosop de bucatarie. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita, le lasati 20 de minute. Dupa acest timp, inchideti aragazul. Le lasati acolo pana se racesc complet sau le scoateti si le inveliti intr-o patura pana a doua zi! Depozitati nectarul la rece! Este prea bun, sa nu pregatiti macar cateva sticlute! Mie din aceasta cantitate mi-au iesit 14 sticle de 330 ml. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni