Anul asta dupa ce au ramas putine cirese, mai si ploua ca la balamuc si ''cireasa de pe tort'' au venit si graurii si au halit ca niste termite toate ciresele. Asa ca am umblat la stocul de anul trecut, cirese si visine conservate in suc propriu.Pana la urma e un ciclu in natura, un an ai recolta buna, alt an mai putina sau deloc, trebuie sa se hraneasca si pasarile cerului. Deci nu sunt foarte suparata pe ele , am apucat doar sa fotografiez ciresele parguite.
Am separat albusurile de galbenusuri. Albuusrile cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat 100 g zahar si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat galbenusurile cu 100 g zahar si 2 lingurite de zahar. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina cernuta, am incorporat-o tot cu miscari lente de jos in sus, la final am adaugat nuca taiata grosier, folosind aceiasi metoda de incorporate, miscari lente de jos in sus.Am tapetat tava cu hartie de copt , am turnat blatul in tava, am nivelat. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 6 min, apoi am scos tava din cuptor si am pus ciresele, visinele si pepitele de ciocolata, am reintrodus tava in cuptor pentru cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor am detasat peretii tavii si am lasat sa se raceasca bine prajitura. Fiecare o portioneaza dupa cum vrea, in bucati mai mici sau mai mari.
1
Am optat pentru varianta cu fructele la suprafata si am folosit metoda, bagat tava in cuptor pentru 6 min, apoi am scos-o si am adaugat fructele, in felul acesta fructele raman la suprafata