E prima dată când pregătesc supă cremă de fasole și e absolut delicioasă. Nouă ne place foarte mult ciorba de fasole cu afumătură, dar nu m-am gândit să o pregătesc și sub formă de supă cremă. La recomandarea unei prietene am încercat această rețetă. A ieșit absolut delicioasă. Pentru un plus de savoare eu am pus puțină afumătură și când am fiert fasolele.
Pui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte).
O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță de sare și cele 3 bucăți de afumătură. Prăjești cârnați sticks tăiați felii mici, în 2 linguri de ulei de măsline, amestecând până când s-au rumenit.
Îi scoți într-o farfurie, pe o hârtie (pentru a absorbi grăsimea). În uleiul rămas, călești ceapa și usturoiul tăiate felii, amestecând din când în când.
Adaugi morcovul și țelina tocate cubulețe, ardeiul tăiat felii pui 500 ml apă peste legume, acoperi și lași să fiarbă cca 10-15 minute.
Adaugi și fasolea fiartă, acoperi și lași să fiarbă încă 5-7 minute. La sfârșit potrivești de sare si piper.
Pasezi totul cu blenderul de mână și servești cu cârnații sticks prăjiți anterior și ceapă verde.