Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Frittata cu de toate
Postat de: iri_love in PuiPentru început curățăm cartofii, ii spălăm si apoi ii taiem felii ca pentru prajit. Carnea o spălăm, dupa care o taiem in cubulete. Cartofii si bucatile de...Citeste continuarea
Spaghete cu carne de scoici
Postat de: andaoana in SpagheteIntr-un vas punem pe foc 2.5 litri de apa . Cand atinge punctul de fierbere adaugam sarea si lasam sa inceapa sa clocoteasca. Adaugam pastele , amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba 11...Citeste continuarea
Coltunasi cu branza
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pregaeste un aluat potrivit din faina ,apa si sare .Dupa care se amesteca branza de vaci cu telemeaua ,ou si zahar,se adauga pesmetul si se potriveste de gust cu esenta de...Citeste continuarea
Salata cu paste si maioneza
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam sa fiarba pentru 12 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre...Citeste continuarea
Tort cu crema suhaida
Postat de: CarmenBlue in TorturiBlatul: Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer...Citeste continuarea
Tortellini cu sos de tomate si bacon
Postat de: cristeena20 in Paste- Punem apa la fiert pentru paste; - Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam...Citeste continuarea
Supa cu varza si fasole boabe
Postat de: cristeena20 in Supe/Ciorbe- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin...Citeste continuarea
Rosii umplute cu paste
Postat de: ianculubita in PasteRosiile taiate un capacel care se pastreaza,iar cu o lingurita se scoate miezul si se pun cu gura in jos sa se scurga bine;in acest timp,se pun pastele la fiert in apa cu putina sare 4min,apoi se...Citeste continuarea
Supa de vitel cu taitei de casa
Postat de: gicuta69 in SupeSpalam oasele de vitel si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.Indepartam spuma formata . Mai adaugam apa cand scade. Cand carnea incepe sa devina frageda,punem legumele taiate...Citeste continuarea
Prajitura cu smochine si aroma de...
Postat de: Oana in PrajituriMixeaza galbenusurile cu zaharul si 2 lingurite de apa fierbinte, pana se albesc si se umfla Bate albusurile spuma cu un praf de sare...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: gicuta69 in PastePunem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita. Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare . Nu punem...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata, frisca si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriTarta asta are si cateva minusuri sa zic asa, crema este prea putina, mie asa mi s-a parut, iar blatul mai necesita macar o lingura de zahar in plus. Eu nu am pus zmeura in blat , am preferat sa o...Citeste continuarea
Mazare cu galuste de faina
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeCeapa pe care am presarat un praf de sare, se caleste inabusit in 5 linguri ulei, se adauga si mazarea congelata se mai tine putin pe foc impreuna cu ceapa amestecand bine, apoi se adauga cinci...Citeste continuarea
Pui Shanghai
Postat de: RuxyRux in PuiPuiul l-am spalat l-am taiat fasii si l-am sarat foarte usor. Am mixat cu un tel ouale, impreuna cu sosul de soia, apoi cu marar, mustar, sare, piper si amidon. Intr-o farfurie am pus...Citeste continuarea
Costite de porc lipicioase
Postat de: CameliaComan in PorcPentru inceput am sarat si piperat bucatile de costita.Am luat o tava de copt si am uns-o cu cele 3 linguri de ulei de masline.Punem tava direct pe ochiul de la aragaz si lasam sa se incinga iar...Citeste continuarea
Spaghetti cu pulpă de porc în sos
Postat de: Dya in SpagheteTăiem carnea în cuburi şi o rumenim la foc potrivit. Adăugăm apoi usturoiul şi busuiocul tocate mărunt, le sotăm 5 minute aproximativ, potrivim de gust cu sare şi colorăm...Citeste continuarea
Tort Napoleon - reteta cu nr. 200
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiFoi: Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina printr-o faramitare cu varful degetelor, pana la incorporarea partiala. Se adauga oul intreg si se framanta aluatul. Din cand in cand se...Citeste continuarea
Marmelada de gutui
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemDupa ce am facut pelteaua,vezi reteta de peltea daca esti curios/curioasa, m-am gandit ca-i pacat sa risipesc atat fruct fiert. Asa ca am ales de eventualele impuritati existente printre fructele...Citeste continuarea
Paste cu file de merluciu
Postat de: gurita_ta2005 in PasteIntr-o craticoara se pune apa cu sare la fiert,cand apa incepe sa clocoteasca se adauga pastele,pentru circa 10 minute(cat scrie pe cutie). Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt in ulei de...Citeste continuarea
Fusilli cu ton si rosii
Postat de: Pungasa_Rogue in FusilliSe pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand dau in clocote se pun pastele, fierbandu-se conform indicatiilor de pe pachet, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac. Se unge o tigaie...Citeste continuarea
Peltea de gutui
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemSa incepem cu inceputul. Adica gutuia, simbol al Toamnei,nume latinesc Cydonia Oblonga......avem gutui,bun pana aici....sa ne apucam de treaba...Pentru peltea avem nevoie de coaja si cotorul...Citeste continuarea
Bulete din telemea si cascaval
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru început dam pe răzătoare cașul și cașcavalul. Apoi adaugăm ouăle, praful de copt și mărarul pe care l-am spălat și apoi l-am tocat mărunt. La final am adaugat...Citeste continuarea
Tocăniţă cu carne de vită şi...
Postat de: ela2015 in VitaCurăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură). Într-o tigaie înaltă punem uleiul....Citeste continuarea
Farfalle cu cascaval si sos de...
Postat de: reisnaor_2006 in FarfalleCascavalul il dam prin razatoare.Intr- o tigaie incingem uleiul si sotam usturoiul.Adaugam sosul de rosii cu busuioc,sare,piper si busuioc tocat....Citeste continuarea
Tagliatele cu legume mexicane si bacon
Postat de: merisor67 in PasteTocam ceapa solzisori si usturoiul rondele si le calim in untul topit, pana cand ceapa devine translucida. Adaugam apoi rosiile tocate in cuburi, iar peste 10-15 minute, ardeii curatati de...Citeste continuarea
Cellentani cu speck si sparanghel
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute ,amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . ...Citeste continuarea
Supa de vita cu taitei
Postat de: ianculubita in SupeOasele spalate,se pun intr-o oala mare cu apa si se lasa la fiert pana apa scade la jumatate;se scot oasele si legumele,supa se strecoara prin sita in care am pus un strat gros de vata infasurat...Citeste continuarea
Tocanita de vitel cu morcov
Postat de: gicuta69 in VitaSpalam carnea, o tamponam cu servetele si o taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam carnea.Lasam la calit pana scade toata zeama din carne si aceasta se rumeneste...Citeste continuarea
Chec sarat
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai maricel sparge ouale si bate-le doua minute cu un tel para. Adauga laptele si mai bate cu telul un minut. E momentul sa pui uleiul si branza telemea pe care ai...Citeste continuarea
Salată de paste cu carne de pui...
Postat de: ela2015 in PasteSe fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj ( le gătim în apă clocotită cu sare timp de 10-11 minute, până când se înmoaie uşor; le clătim cu apă rece...Citeste continuarea
Prajitura "desteapta" cu ciocolata
Postat de: Xandrinne in PrajituriTopim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem galbenusurile si zaharul pudra cu...Citeste continuarea
Creveti marinati cu sofran si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverIntr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga...Citeste continuarea
Hummus cu dovleac copt
Postat de: Ela68 in Aperitive / Garnituri1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud....Citeste continuarea
Tarta cu dovleac si bezea - Reteta...
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm bagat dovleacul in cuptor pentru 40-50 min, pana se inmoaie. Am pus intr-un bol faina, un praf de sare si zaharul pudra. Am amestecat, apoi am adaugat laptele, oul, coaja de...Citeste continuarea
Spirala cu vinete si carne
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele...Citeste continuarea
Somon in sos de ciuperci si...
Postat de: RuxyRux in SomonCeapa si ciupercile se spala si se toaca dupa dorinta, eu am lasat ciupercile mai mari. Se calesc impreuna in ulei de masline, se tin pe foc mic pana incep sa adune zeama si se pune smantana,...Citeste continuarea
Zacusca de dovlecei
Postat de: Pungasa_Rogue in ZacuscaDovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita,...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza la cuptor
Postat de: RuxyRux in DulciuriSpaghetele se fierb timp de 3 minute( sau cat este indicatia de pe cutie) si se scurg de apa, se pune untul si branza si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale cu smantana si cu laptele...Citeste continuarea
Ciuperci cu mărar și maioneză
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriClătim cu multă apă ciupercile din conservă, le scurgem de apă și chiar le stoarcem puțin. Dacă folosim ciuperci proaspete, acestea le vom fierbe în apă cu puțină sare timp de 15...Citeste continuarea
Paste cu ton si ciuperci la cuptor
Postat de: deyutzky in PasteIntr-o cratita punem apa cu sare la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp topim intr-o tigaie o lingura...Citeste continuarea
Penne cu piept de pui in sos de...
Postat de: Pungasa_Rogue in PenneSe pun intr-o cratita 500 ml apa cu putina sare si cand dau in clocote se adauga pastele. Se amesteca, se fierb conform indicatiilor de pe pachet (8-9 minute, de obicei), apoi se iau de pe foc si...Citeste continuarea
Patate alla pizzaiolla con mozzarella
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriUsturoiul se pune in putin ulei de masline la prajit(circa 2 minute,nu trebuie sa se arda),dupa care se pune pasta de tomate,condimentele si busuiocul congelat(maruntit),se 1pahar de apa,se...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi si ton ( la cuptor)
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriMai intai curatam cartofii de coaja , ii spalam si ii taiem cuburi . Punem ulei intr-o tigaie la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins punem cartofii la prajit .Presaram sare . Intre timp...Citeste continuarea
Mousse de ciocolata cu avocado
Postat de: JulyCris in Vegan / Raw veganAvocado se curata de coaja si se taie cubulete.Se pune in paharul de la mixerul vertical alaturi de miere,cacao,fresh-ul de portocale si esenta de rom.Se mixeaza timp de 30 de secunde.Compozitia...Citeste continuarea
Pui cu mustar Dijon si miere
Postat de: Irina in PuiAm aranjat bucatile de pui intr-un vas ceramic, le-am condimentat simplu cu sare si piper, am stropit cu o ceasca cu apa si am dat tava la cuptor, pana puiul s-a patruns si rumenit usor. Intre...Citeste continuarea
Orez cu carne de porc si conopida
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa cat sa acopere,si se lasa la fiert 20 minute. Se pune ceapa tocata marunt,se mai adauga apa...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si sarlota de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSarlota: Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste....Citeste continuarea
Pizza Margherita cu blat de conopida
Postat de: JulyCris in PizzaDecupam conopida de frunze si desfacem buchetelele. Le spalam si le scurgem de excesul de apa. Le bagam in robotul de bucatarie si le blenduim bine,apoi punem conopida pe hartie de copt,intindem...Citeste continuarea
Rulouri cu sunca si mozzarella
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul si drojdia uscata. Amestecam, apoi turnam apa minerala treptat pana obtinem un aluat omogen si elastic. La final incorporam uleiul....Citeste continuarea
Paste cu sos de legume
Postat de: ianculubita in PasteIn tigaia cu ulei se se calesc dovlecelul si vanata curatate de coaja,taiate cubulete mici,se adauga usturoiul zdrobit apoi vinul;se lasa putin pe foc sa se evapore alcoolul apoi se adauga rosiile...Citeste continuarea