Pentru ca aveam multe legume ramase prin frigider, si o ciorbita acra e binevenita mereu, m-am pus pe treaba.
In oala in care urma sa prepar ciorba am pus la calit in ulei ceapa tocata marunt, rosiile din conserva si un praf de Delikat.
Dupa ce acestea s-au calit am adaugat apa (in functie de oala si cantitatea de ciorba dorita).
Cand a inceput sa fiarba amestecul de mai sus am adaugat morcovii, telina si pastarnacul date pe razatoarea mare si apoi restul legumelor taiate cubulete impreuna cu legumele congelate. Se adauga Borsul Magic si sare. Se lasa la fiert cu capacul aproximativ o ora si jumatate la foc mic, timp in care se gusta si se potriveste de sare si bors.
Cand este aproape gata si toate legumele sunt fierte, se adauga taitei si leustean tocat marunt. Se mai lasa 5-10 min pe foc pana se fierb si taiteii si se mai asezoneaza daca se mai considera necesar.
1
Pot fi folosite orice fel de legume, eu pe acestea le-am avut la dispozitie in acel moment.
2
Puteti folosi si bors proaspat insa aveti grija sa nu umpleti oala cu apa, lasati loc si pentru bors.