V-am adus din nou o reteta buna de toamna, dar nu numai, pentru ca merele sunt fructele ce le gasim in oricare alt anotimp. Doar ca eu am folosit mere culese din gradina parintilor si astea le gasesc doar toamna :) .
Am adaugat si un toping de dulce de leche cu pesmet pentru a incerca ceva nou si pentru ca imi place ce a iesit va recomand si voua.
Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat, zaharul, galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare.
Faina amestecata cu praful de copt o incorporam usor folosind o spatula.
Ungem o tava de aprox 24 de cm cu unt si turnam aluatul in tava.
Merele spalate si curatate le taiem felii groase si le asezam de jur imprejur peste aluat.
Intr-un bol amestecam laptele dulce condensat cu pesmetul si cu o lingura il punem peste mere. ( putem adauga si scortisoara peste mere)
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30 de minute.
Scoatem tava din cuptor si dupa ce se raceste putin, scoatem tarta pe un platou, feliem si servim. Crusta de deasupra e crocanta daca o servim imediat, dupa cateva ore sau a doua zi se inmoaie dar este la fel de placuta.