Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

de Merisor in Piine, 10 Noi 2015 | 5131 vizualizari

 

De la un timp am inceput sa prepar si astfel de paini, sunt ca niste sandwich-uri si sunt tare bune servite mai ales calde cu un pahar de iaurt, sau cu sunculita taraneasca si ceapa rosie.

 

INGREDIENTE

  • 650-700 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte
  • 75 g unt
  • 1 lingura otet
  • 100 g rosii deshidratate, in ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • cateva frunze de busuioc
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan:

Mai intai pregatim maiaua.

Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul.

Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute daca drojdia este buna si faina de calitate.

Eu folosesc faina macinata la tara si sunt tare multumita de ea.

Restul de faina o cernem intr-un vas, facem o adancitura la mijloc si turnam pe rand: maiaua crescuta, untul topit impreuna cu laptele cald, in care dizolvam si sarea si otetul.

Adunam la centru si faina de pe margini si framantam un aluat mai vartos si nelipicios.

Lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu un stergar, pana cand isi dubleaza volumul.

La mine in maxim 30 de minute se intampla fenomenul, nu trebuie sa astept o ora cum era stipulat in retetele vechi.

Feliem mozzarella, iar rosiile le taiem in bucati mai mici.

Intindem aluatul intr-o foaie mai groasa, asezam mozzarella, rosiile deshidratate si cateva frunze de busuioc rupte si rulam aluatul.

Il rasucim ca la o invartita si il asezam intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Il acoperim si il lasam din nou la crescut, la loc caldut.

Cand isi dubleaza volumul, ungem suprafata aluatului cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si presaram seminte de susan deasupra.

Coacem painea la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata.

 

TIPS-URI

1

Ca sa va dati seama daca painea este coapta in interior, ridicati tava si daca este cu mult mai usoara decat a fost inainte de a o introduce in cuptor, atunci cu siguranta painea este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

-Licurici- 1

12.11.2015, 11:45

Ce bine suna! O bunatate de painica!

CarmenBlue 1

12.11.2015, 12:12

Ancutsa 1

07.04.2020, 18:58

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine africana