Bulz antigrăsime

de portiadelumina in Aperitive / Garnituri, 10 Noi 2015 | 4267 vizualizari

 

De bună seamă că aproape toţi cei care intră pe pagini de food ştiu bine că-s destui useri care caută reţete diuretice, de slăbit ori de menţinut silueta, dar fără a se înfrâna de la mâncat mult. Practic, mulţi caută o reţetă sănătoasă, săţioasă şi mâncabilă fără frica de a pune ceva kg în plus.
Eu am găsit o astfel de reţetă, de aia am şi numit-o "bulz antigrăsime", pentru că e o reţetă probată pe mine. Deci nu numai că nu m-am îngrăşat, ba chiar mi se pare că am mai slăbit un pic din ea. :D

 

INGREDIENTE

  • brânză burduf 300 gr.
  • slăninuţă afumată sau kaiser 200 gr.
  • mămăligă (de preferinţă mai moale, dar nu terci)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulz antigrăsime:

Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar. 

Am pus de mămăligă, între  timp  mi-am răzuit brânza şi am tocat slăninuţa. Am tras slăninuţa la tigaie, cât să se rumenească un pic şi a scos-o pe hârtie absorbantă. Sincer, când s-a făcut mămăliga am întins cu o bucată în tigaia unde am rumenit slăninuţa. :D 

Am aşezat într-un vas de yena un strat de mămăligă, apoi unul de burduf rasă, apoi slăninuţă, alt strat de mămăligă, altul de brânză, şunculiţă, apoi doar unul de mămăligă şi am presărat un strat de brânză deasupra. 

Am dat compoziţia la cuptor cât să se omogenizeze un pic totul şi am scos-o când brânza de deasupra a început să se reverse ca o lavă numai bună de mâncat. 

Sincer, am spart şi-o ceapă când am servit, am zis că aşa face un ţăran sănătos.

TIPS-URI

1

Opţional se pot pune două feluri de brânză, eventual caş afumat, dar nu în mare cantitate, brânza de burduf fiind numai bună pentru un bulz reuşit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz antigrăsime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

portiadelumina 1

11.11.2015, 10:06

Mihaela, tu da, pe mine nu vârsta mă ajută, ci faptul că gătesc, după cum vezi, dietetic. )))

Panacris 1

09.12.2015, 08:12

No, o așa rețetă senzațională de slăbit, ar trebui omolgată Minunat bulzul, mai ales slăninuța așa ce sfârăie în tigaie

portiadelumina 1

09.12.2015, 10:30

Cristina, poate o să mi-o omologheze bucătăraşul. )) Ahh, mai bine nu intram la ora asta pe reţetă, mă năpădesc amintirile. ))))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu telemea