Paste cu cârnaţi afumaţi la capac

de Zamfira in Paste, 9 Noi 2015 | 3333 vizualizari

 

"pentru Saptamana barbatilor care gatesc"

 

INGREDIENTE

  • paste 1/2 pungă (de care vă plac sau aveţi în cămară)
  • 500 g cârnaţi de casă afumaţi(prăjiţi)
  • 3-4 castraveţi muraţi sau gogoşari
  • oregano
  • ulei de măsline
  • sos de roşii(făcut de voi, o variantă găsiţi şi aici pe pagină) sau kechup picant
  • sare
  • 100 g caşcaval, parmezan sau brânză de casă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu cârnaţi afumaţi la capac:

Fierbem pastele în apă cu sare şi 1 lingură de oregano, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele la fiert în momentul în care fierba apa.

Până când fierb pastele feliem cârnaţii prăjiţi, castraveţii muraţi şi caşcavalul.

După ce au fiert pastele îi strecurăm foarte bine de apă. Punem ulei de măsline într-o tigaie, aproximativ 3 linguri. Punem pastele într-un bol şi turnăm sosul peste ele.

Punem pastele în tigaie, adăugăm cârnaţii şi castraveţii feliaţi. Amestecăm totul şi deasupra aşezăm caşcavalul mărunţiţ sau răzuit.

Aprindem focul şi punem un capac peste tigaie.

Lăsăm tigaia pe foc mediu 3-4 minute apoi închidem focul şi mai lăsăm pastele 1 minut.

Este un gust tradiţional şi picant extrem de bun, merită încercat. Îmbinăm bucătăria italiană cu cea românească.

Pentru un sos de roşii preparat acasă folosiţi următoarele ingrediente,

·         1 ceapă

·         1 căpăţână usturoi

·         1 cutie roşii decojite la cutie

·         1 cană bulion

·         1 linguriţă busuioc

·         1 linguriţă cimbru

·         1 lingură făină

·         sare, piper

·         ulei de măsline

 

Tăiem ceapa mărunt şi o călim în puţin în ulei, adăugăm roşiile, condimentele şi bulionul, sare piper după gust. Adăugăm făina în ploaie, amestecăm imediat în compoziţi având grijă să nu facă gogoloaşe. Lăsăm să fiarbă totul la foc mic 5 minute. În final adăugăm usturoiul, lăsăm să mai fiarbă 1 minut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu cârnaţi afumaţi la capac" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna