Briose cu mascarpone, scortisoara si mac

de Merisor in Dulciuri, 9 Noi 2015 | 3210 vizualizari

 

Sincera sa fiu, am avut intentia sa prepar niste cornuri, dar apoi le-am transformat in niste briose, pentru a mai scurta din timp.
Nu stiu daca denumirea de briose chiar se potriveste, avand in vedere ca sunt preparate din aluat usor dospit, dar pentru ca le-am copt in formele de briose, m-am gandit sa le denumesc dupa forma pe care o au.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 50 g unt(82 %)
  • 50 g mascarpone
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 plic garant pentu aluaturi dospite
  • 600 g faina
  • sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Pentru umplut:
  • 100 g unt(82%)
  • 100 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar clasic
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • mac
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mascarpone, scortisoara si mac:

Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru.

Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.

Mixam untul impreuna cu mascarponele si zaharul, adaugam oul, esenta, putina sare si uleiul si omogenizam.

Adaugam laptele caldut, apoi incorporam treptat faina, mai intai pe cea cu agentul de crestere, apoi pe cealalta.

Ne oprim din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul la odihnit aproximativ 15 minute.

Pentru umplutura, frecam untul cu mascarponele si tot  zaharul, adaugam si scortisoara, atat cat sa obtinem aroma dorita. Eu am mai plusat si scortisoara simpla, pentru a intensifica aroma.

Impartim aluatul in doua si intindem doua foi pe care le ungem cu compozitia de umplutura, apoi le rulam, nu prea strans, le asezam int-o tava si le dam la frigider pentru 15-20 de minuet, acoperite cu o folie alimentara. Eu am mai decupat rulourile in altele doua, dupa dimensiunile tavilor.

Scoatem apoi rulourile de la rece, le portionam asa incat sa incapa in formele de briose, le ungem pe deasupra cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si le presaram cu mac.

Le dam la cuptor pentru 35-40 de minuete, la 180 de grade.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina, poate varia in functie de tipul ingredienteleor folosite. Nu se va amesteca de la inceput, toata cantitatea cu garantul pentru aluaturi dospite, pentru ca nu vom sti cu precizie cata inghite aluatul.

2

Mascarponele, l-am adaugat pentru a mai estompa din gustul untului, care nu-i chiar pe placul nostru, folosit in exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mascarpone, scortisoara si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

dantes 1

11.11.2015, 07:50

Super!

Merisor 1

11.11.2015, 08:06

Asa patesc de multe ori, Mihaela )

Merisor 1

11.11.2015, 08:06

Multumesc, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mascarpone