Tort Krantz

de iry-gabriela in Torturi, 11 Noi 2015 | 6540 vizualizari

 

Aceast tort l-am facut anul trectut pentru sotul meu, de ziua lui deoarece prefera nuca in loc de ciocolata , iar in privinta asta nu am dat gres deloc alegand aceasta varianta de tort cu nuca.Mai mult ce pot sa spun ca doar o felie am salvat, doar pentru a face poza.....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 200g faina,
  • 9 linguri de apa rece,
  • 6 linguri de ulei,
  • 6 linguride zahar,
  • 250g miez de nuca .
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte,
  • 2 oua,
  • 150g zahar,
  • 6-7 linguri de faina,
  • 2 plicuri zahar de vanilie,
  • 1/2 margarina.
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata neagra
  • bineinteles nuca
  • Pentru sirop:
  • 500ml apa,
  • 150g zahar,
  • esenta de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krantz:

Incepem cu miezul de nuca , pe care o prajim un pic in cuptor , dupa care 3/4 din miez il dam pe masina de macinat iar restul de miez il taiem cu cutitul(acesta din urma il folosim la ornat).

Blatul:

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri(pe care le punem in vase separate si destul de inalte).

Albusurile le vom bate spuma cu un praf de sare .

Galbenusurile , impreuna cu zaharul le vom mixa pana se va forma o crema spumoasa, dupa care vom adauga putin cate putin si apa rece.

In aceasta compozitie vom adauga albusurile putin cate putin , amestecand sau mixand incontinuu.

Apoi vine randul uleiului , fainei si la final se adauga miezul de nuca, amestecand usor pentru a nu se lasa compzitia.

Compozitia se va turna intr-o tava ce a fost unsa cu ulei si apoi tapetata cu faina, dupa care se va da la cuptorul prentru 50 de minute.

Dupa racire se va taia blatul in trei parti.

Crema :

Ouale se vor amesteca cu zaharul, dupa care se va turna laptele putin cate putin si se va amesteca pana la dizolvarea zaharului.

Se va adauga zaharul vanilat  si apoi faina in ploaie, amestecand pentru a nu se forma cocoloase.

Se va pune apoi la fiert amestecand din cand in cand si se va lasa pana se ingroasa crema.

Se lasa sa se racoreasca dupa care se va adauga margarina .

Intre timp se pregateste siropul, prin punerea apei impreuna cu zaharul la fiert.Dupa ca a fiert apa se da de pe foc si se adauga esenta de vanilie.

Asamblare: 


Se insiropeaza primul blat dupa care se adauga o parte din crema si apoi se presara cateva nuci taiate.

Se va adauga al doilea blat care se va insiropa, se va adauga a doua parte din crema si apoi se va presara iar nuca.

la final va aseza ultimul blat care se va insiropa si el , iar apoi se va acoperi tortul cu crema ramasa.

Pe marinea tortului se va presara nuca taiata iar deasupra se va orna cu fulgi de ciocolata.Aceasta a fost alegerea mea, fiecare orneaza dupa gust si preferinta dar neaparat sa fie si nuca.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alune inlocuitor al miezul de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Krantz