Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Somon in crusta de alune si parmezan
Postat de: gurita_ta2005 in SomonSomonul se pune cu pielita in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem frunze de busuioc proaspat desupra,si acoperim cu folie de aluminiu. Se da la cuptorul preincalzit pentru...Citeste continuarea
Fursecuri de sezon
Postat de: VanessaAli in DulciuriFrecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios,...Citeste continuarea
Sarmale ca la mama
Postat de: Bucataras in Porc1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid. 2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider. 3. Portioneaza foile de varza pentru...Citeste continuarea
Legume picante
Postat de: dantes in Mancaruri de postPentru pasta picanta toate ingredientele se dau prin blender. Intr-o oala se pune uleiul se adauga ceapa si ardeiul iute si se calesc pana se inmoaie ceapa. Se adauga morcovii, boiaua de...Citeste continuarea
Fursecuri Fulgi de nea
Postat de: Corina33 in PrajituriAlbusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste. Lasam mixerul...Citeste continuarea
Placinta cu branza
Postat de: Corina33 in PrajituriAluatul: se cerne faina intr-un bol incapator, se adauga sarea, praful de copt, untul taiat cubulete si se framanta cu degetele pana incorporam tot untul in faina si devine sfaramicios...Citeste continuarea
Cozonac Rozenkrantz
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai, am caramelizat zaharul. Am pus cele 12 linguri de zahar in cratita si l-am caramelizat, cu grija sa nu-l ardem ca se amaraste. Dupa ce s-a caramelizat, am imbracat peretii cratitei cu...Citeste continuarea
Pulpe de rata cu sos de prune coapte
Postat de: katty in RataSpalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu...Citeste continuarea
Ciocolata calda cu Finetti
Postat de: licurici_lra in BauturiLaptele se incalzeste. Se adauga Finetti, batonul de scortisoara si se amesteca bine, pana se topeste Finetti. Se da in fiert, apoi se pune in cesti si se orneaza cu frisca la tub si topping...Citeste continuarea
Midii / Scoici cu rosii si chorizo
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca...Citeste continuarea
Conopida intreaga la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe incalzeste cuptorul la 200 ° C. Într-un castron, se amestecă untul, usturoiul zdrobit, ghimbirul, zahărul și restul de condimente. Punem sare și piper și amestecăm. Se...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu nuca
Postat de: VanessaAli in DulciuriCerneti bine faina, de doua sau trei ori. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut (il incalzim pe tot), dupa care facem o gaura in faina si o turnam acolo, lasand sa se...Citeste continuarea
Rulada de porc fiarta si afumata
Postat de: Constelatialeu in PorcAm impartit bucata de carne in doua si am taiat-o in asa fel incat sa nu fie foarte groasa (bucata de la burta e impanata si nu foarte groasa, se poate ''extinde'' destul de mult). Intr-un...Citeste continuarea
Brownies de craciun sau Caciula lui...
Postat de: nadea68 in DulciuriCiocolata o topim impreuna cu untul, pe baie de aburi sau la microunde si o dam la o parte. Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt si cacao. Mixam ouale si zaharul, adaugam...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: costi7hector in Mezel de casaPunem matele in apa rece si putin otet pentru circa 30 de minute. Tocam carnea, impreuna cu slanina. Apoi dam prin masina de tocat si usturoiul. Amestecam bine. Adaugam vinul si condimentele si...Citeste continuarea
Pak choi cu pui
Postat de: dantes in PuiPak Choi-ul se spala foarte bine, daca are frunze ingalbenite, acestea se indeparteaza si se taie pe lung, in patru. Se incinge uleiul intr-un vas, se adauga usturoiul taiat fin si dupa cateva...Citeste continuarea
Briose cu cacao si banane
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc pana cand se topeste zaharul, apoi aceasta...Citeste continuarea
Turta dulce rapida si pufoasa
Postat de: ladydi in DulciuriIdeal ar fi sa preparam noi amestecul de condimente din condimente proaspat rasnite. Eu le-am avut pe toate macinate deja, mai putin cuisoarele, pe care le-am pisat cu ciocanul pentru...Citeste continuarea
Fursecuri 1 - 2 - 3
Postat de: Criss in PrajituriSe spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga oul si se omogenizeaza. La final, se adauga faina, amestecand cu o spatula pana se formeaza un aluat destul de moale si cremos, care se...Citeste continuarea
Mancare de orez cu rosii...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postSe spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente. Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se...Citeste continuarea
Salata de taitei cu dressing din...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe decongeleaza crevetii, daca este cazul si se indeparteaza carapacea, lasand capul si coada. Cu un cutit, se face o incizie pe spatele fiecarui crevete si se indeparteaza vena. Se...Citeste continuarea
Biscuiti cu miere 2
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul se taie cuburi si se amesteca bine cu zaharul, pana devine o pasta. Se adauga esenta de vanilie si mierea. Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, sarea si oul....Citeste continuarea
Paine de casa cu iaurt
Postat de: stefy_a in PiineFaina se amesteca cu drojdia uscata, intr-un vas si apoi se adauga iaurtul amestecand. Se adauga sarea si treptat apa, se amesteca bine pana rezulta aluatul. La final, se adauga putin cate putin,...Citeste continuarea
Ciorba de potroace de curcan cu...
Postat de: Nadyne in CiorbeSpalam si taiem, daca e nevoie, tacamurile si le punem la fiert in apa rece. Spumam si lasam sa fiarba bine carnea. Intre timp,...Citeste continuarea
Turta dulce, cu merdenchi (fara zahar)
Postat de: privatelaura in DulciuriÎntr-un castron, se pune untul moale, apoi se pune un praf de sare; se toarnă 150 ml merdenchi și condimentele proaspăt măcinate. Se omogenizează scurt, apoi se adaugă oul întreg...Citeste continuarea
Bougatsa
Postat de: katty in DulciuriPunem laptele la foc. Frecam ouale intregi cu zaharul, pana se albesc, apoi adaugam faina si amestecam, turnand cate putin lapte rece pana se omogenizeaza bine si nu mai sunt cocoloase. Turnam...Citeste continuarea
Iepure cacciatore
Postat de: katty in IepureTransam iepurele spalat, in bucati potrivite. Asezam iepurele intr-un vas adanc si punem peste el foile de dafin, piperul, vinul si morcovul taiat rondele subtiri. Acoperim vasul si il dam la rece...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă fara...
Postat de: amalia01 in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă fara zahar Biscuitii ii sfarami cu mana, astfel incat sa mai ramana si bucati printre ei ( ca doar nu facem parizer!). Pui la fiert apa cu zaharul Green Sugar...Citeste continuarea
Aripioare in sos de mustar
Postat de: eumimi in PuiMai intai, pregatim sosul de mustar intr-un castron: punem mustarul, diluam cu apa, adaugam mierea, sare si piper dupa gust, ardei boia si oregano, busuiocul si patrunjel uscat. Dam aripoarele...Citeste continuarea
Fursecuri fragede
Postat de: CameliaComan in DulciuriScoatem untul din frigider cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator, punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul...Citeste continuarea
Saleurile lui Mos Craciun
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriAmesteci cu degetele faina impreuna cu margarina, pana cand obtii un aluat nisipos. Adaugi sarea, iaurtul in care ai stins praful de copt si, la final, otetul. Framanti totul pana cand obtii...Citeste continuarea
Ecleruri asortate
Postat de: ancutsa in DulciuriEclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina, praful de copt impreuna cu un varf de cutit de sare. Amestecam energic si apoi...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere, de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postAluatul: Margarina moale, lasata cateva ore la temperatura camerei, o punem intr-un bol cu zaharul, apa si uleiul. Le amestecam bine cu o lingura. Adaugam jumatate din faina cernuta,...Citeste continuarea
Poale-n brau (prajite)
Postat de: Jymy in DulciuriSe cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si...Citeste continuarea
Sarmale manastiresti
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postDesfacem capatana in frunze, daca este prea acra, o trecem prin jet de apa si o lasam la scurs.Pregatim frunzele penru umplut, scotandu-le cotoarele. Pasatul il spalam in mai...Citeste continuarea
Friptura din carne de strut
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneSosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează. Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se...Citeste continuarea
Supa din carne de strut
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCarnea de struț se pune la fiert în oala minune sau aparatul de gătit CrockPot, cu apă rece, cca. 1 oră, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și mărunțite. Se...Citeste continuarea
Prajitura Fulg de nea
Postat de: licurici_lra in PrajituriPentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Se...Citeste continuarea
Fursecuri-semiluna cu portocala si...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana...Citeste continuarea
Ficat de porc in stil italian cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe spala ficatul bine si se transfera intr-un vas adanc. Se acopera cu apa si se lasa cateva ore, schimband apa frecvent, pana cand aceasta nu mai devine rosie. Se amesteca malaiul cu...Citeste continuarea
Pilaf cu fasii de carne de porc in...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe amesteca toata ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se dizolva cubul concentrat in 600 ml de apa fierbinte. Se...Citeste continuarea
Tilapia cu sos de unt si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PesteSe incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie cartofii mai mari in sferturi, iar cei mici in jumatati. Se presara condimentele deasupra, se stropesc cu ulei si se transfera pe o...Citeste continuarea
Cocktail Dutch Courage
Postat de: Satisfyyourcravings in CocktailSe amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata. Se umple un pahar inalt cu gheata si mixul obtinut anterior. Se orneaza cu o felie de lamaie. Citeste continuarea
Tort Padurea Neagra
Postat de: Oana in DulciuriIncepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare Adauga apoi galbenusurile si...Citeste continuarea
Cornulete cu gem de prune si nuca...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios....Citeste continuarea
Pilaf cu carne de curcan
Postat de: ella87 in CurcanLuam carnea de curcan si o punem la fiert, luam spuma si lăsăm la foc mediu, cca. 40min. Intr-o cratiță, punem carnea fiarta si tăiată în bucățele mai mici, o punem la prăjit...Citeste continuarea
Fursecuri cu kaki II
Postat de: ladydi in DulciuriDizolvam bicarbonatul in pulpa de kaki. In alt bol, amestecam faina, scortisoara si sarea. Frecam untul cu zaharul, până se topeste acesta din urma, adaugam ouale si pulpa de...Citeste continuarea
Foietaj cu crema de branza si capsuni
Postat de: gatiticuspor in DulciuriAmestecati crema de branza cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtineti o crema omogena. Taiati aluatul de foietaj in patrate cam de 10X10 cm si impaturiti patrtul incat sa obtineti un...Citeste continuarea
Fursecuri cu portocala si ghimbir
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul rece, dar moale, se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, se adauga coaja de portocala, faina si pudra de ghimbir si se mixeaza in continuare, cand se formeaza aluatul, se opreste...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: Meea in TorturiEu am copt blaturile pe rand, insa voi puteti sa faceti un blat din toate ingredientele si apoi sa il taiati in trei. ...Citeste continuarea