Tort amandina

de cristina1985 in Torturi, 14 Ian 2017 | 4818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 2 lg cu varf de cacao
  • 8 lg faina
  • praf de copt
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 lg cu varf de cappuccino de ciocolata (sau Inka)
  • esenta rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra (altfel nu se va topi)
  • 250 g unt
  • 1 1/2 lg cacao
  • esenta rom
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Acestea din urma se bat spuma, se adauga zaharul, amestecand continuu. Galbenusurile se freaca cu uleiul (intr-un singur sens, pentru a nu se taia). Se adauga apa si albusurile batute spuma. Se adauga faina, putin cate putin, amestecata cu cacao si praf de copt.

Se fac doua blaturi, intr-o tava cu diametru de 24-26 cm, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se coc 30-35 minute, ridicand temperatura la 190 o C, in ultimele minute.

Sirop: Se pun la fiert apa, cu zaharul si  cappuccino, iar in momentul in care au dat in clocot, se amesteca si se mai fierb cateva minute , la foc domol. Se opreste focul, adaugand esenta de rom.

Crema: Untul se scoate din frigider, pentru a fi moale. Galbenusurile cu zaharul pudra se fierb pe baie de aburi, pana se ingroasa (cam 15 minute), apoi se adauga cacao, esenta de rom, iar cand s-a racit, se adauga unt.

Glazura: Se topeste ciocolata in lapte. Se lasa la racit, iar cand este caldut amestecul, se pune untul. Se lasa la racit, astfel se mai intareste.

Montare: Se insiropeaza blatul, se pune crema, apoi puneti al doilea blat, iar insiropati si turnati glazura dupa ce s-a racit si s-a ingrosat. Eu am tinut tortul peste noapte in casa, nu in frigider.A doua zi arata mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

kytz 1

18.01.2017, 14:13

oanapl 1

24.01.2017, 16:28

cristina1985 1

08.04.2017, 12:19

Astazi , am facut din nou acest tort si din greseala am pus 350 g ciocolata (la glazura) si arata mult mai bine si e mai groasa.Asa ca puteti pune chiar si 350 g ciocolata amaruie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu clatite si capsuni