Pirojki rusesti cu carne

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2017 | 10859 vizualizari

 

Ce-mi plac, au iesit foarte bune, o reteta de sarbatoare foarte apreciata.



În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, popoarele slave sărbătoresc Anul Nou pe stil vechi sau ajunul Sfântului Vasile. Tradiţia datează din anul 1918. În această seară, cetele de urători pornesc cu Pluguşorul, Ursul sau Capra, iar gospodinele pregătesc masa de sărbătoare şi împart dulciuri, nuci şi mere pentru ca în anul care vine să fie belşug în casă.

În popor se crede că dacă în noaptea de 13 spre 14 ianuare cerul este senin, atunci anul va fi roditor.
Conform tradiţiei, în ajunul Sfântului Vasile se ghiceşte. Fata care doreşte să afle dacă se va mărita în noul an, merge la cocină şi întreabă porcul: "Hagi, la anu?". Dacă porcul grohăie, atunci fata se va mărita în acest an. (sursa: www.publika.md/)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/pirojki-rusesti-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 500 g de faina
  • 12-15 cl de lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 2 oua
  • 100 g unt moale
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr de carne tocata (amestec porc si vita)
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe esalota sau 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 albus de ou
  • sare 
  • piper
  • ½ lingurita de paprika
  • patrunjel proaspat tocat
  • 1 galbenus de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirojki rusesti cu carne:

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.

Intr-un bol, se toarnă făina, sarea și untul tăiat bucățele.

Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.

Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).

Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore.

Preparati umplutura :

Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le foarte marunt. Reveniti-le intr-o tigaie in uleiul fierbinte, adaugati carnea si gatiti amestecand cateva minute. Puneti, sare, piper si paprika si amestecati.

Pentru a avea o compozitie cremoasa si omogena, am pus carnea in bolul robotului si am amestecat-o cu albusul de ou si patrunjelul tocat.

Se framanta si se degazează aluatul.

Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara subtire.

Cu o forma taiem cercuri (mai mari, mai mici, dupa dorinta).

In fiecare cerc, punem umplutura. Inchidem bine pirojkile - in forma de coltunas.

Depuneti-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Incalziti cuptorul la 240°C.

Ungeti pirojkile cu galbenusul batut si le puteti decora cu un cutit.

Dati la cuptor pentru 6 minute, apoi scadeti temperatura la 210° si lasati inca 6 minute.

Sunt gata, se pot servi simple sau cu o salata verde bine asezonata.

 Pofta Buna !

TIPS-URI

1

le puteti congela

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirojki rusesti cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

17.01.2017, 15:54

scuzele mele, am trimis ingredientele in romaneste, nu mai pot modifica

miki_a 1

17.01.2017, 18:46

Bunatati dupa bunatati, Catalina! Felicitari pentru prezentare!

andipanda 1

11.02.2017, 09:10

12 min.in total la cuptor ?

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv crochete din carne tocata cu cascaval