Bors de fasole

de amalia01 in Ciorbe, 14 Ian 2017 | 3957 vizualizari

 

Au trecut si sarbatorile si mi s-a facut dor de ...fasole...desi nu sunt mare amatoare. Dar si aici se poate interveni putin.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 bucata mica de praz
  • 1 felie pastarnac
  • 1 buc patrunjel
  • 2 cartofi
  • 2 lg ulei
  • 300 g fasole colorata
  • 300 ml bulion
  • 2 lingurite de MAGGI Bors cu Legume si Tarate de grau
  • 250 g afumatura
  • 4 l apa
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt rozmarin macinat Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat, in prealabil, cateva ore, dupa care se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se schimba apa, dupa ce clocoteste de 2-3 ori. In ultima apa, se pune ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete.

 Separat se fierbe afumatura. Cand fasolea este fiarta, se adauga afumatura, bulionul, Maggi Bors si rozmarinul, lasand sa fiarba la foc mic inca 15 minute. Daca este nevoie, mai adaugi sare.

Servesti cu ceapa rosie tocata, asezonata cu sare, piper, otet si un strop de ulei.

Pofta buna!

Tips & Tricks: este prima data cand adaug rozmarin la fasole, dar a avut o aroma desavarsita in combinatie cu gustul acrisor al borsului.

 

TIPS-URI

1

bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta