Este o alta prajitura ce a stat pe masa noastra de sarbatori. Cremoasa, delicioasa si aromata, nu putea fi decat foarte apreciata de noi dar si de cei care ne-au trecut pragul. Sunt modesta de fel, dar acum as vrea sa ma laud, sa va spun ca toate au iesit foarte bune si am primit numai aprecieri. Tare mi s-a umplut sufletul de bucurie!
Pentru crema:
Blatul:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.
Punem uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina.
Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma.
Le incorporam in compozitia de galbenusuri impreuna cu coaja rasa de portocala, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem visinele in tava.
Turnam usor compozitia de blat, o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si, cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-o cratita, amestecam sucul proaspat de portocale cu amidonul si lingura de zahar.
Amestecam bine, transferam cratita pe foc.
Dam focul potrivit, amestecam continuu in crema, pana se ingroasa.
Cand este gata, o dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, le mixam putin.
Adaugam zaharul pudra si mai mixam pana frisca devine spumoasa.
Mascarponele il amestecam cu crema de portocale rece, le mixam putin.
Luam frisca, o punem peste crema de mascarpone si amestecam usor cu o paleta.
La final incorporam coaja rasa de portocala.
Pe un tocator, punem hartie de copt, rasturnam blatul pentru ca visinele sa fie in sus.
Punem crema peste blat, o nivelam, apoi cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita facem cateva dungulite ca model.
Deasupra decoram cu inimioare.
Dam prajitura 4-5 ore la rece, apoi poate fi portionata.
Pofta buna!