Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza

de Razvan Constantinescu in Salate, 15 Ian 2017 | 9075 vizualizari

 

Inspiratia a venit de aici.

 

INGREDIENTE

  • Pentru salata:
  • 500 g piept de pui
  • apa - pentru a fierbe pieptul de pui
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • o conserva de 400 g de ciuperci taiate
  • 3 ardei copti in otet
  • 4 castraveti murati
  • o legatura de marar
  • sare
  • Pentru maioneza:
  • doua galbenusuri de la oua fierte
  • un galbenus crud
  • sare
  • 100 ml ulei
  • o lingurita cu apa rece
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza:

Pieptul de pui se spala, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza, se adauga o lingurita cu sare, o foaie de dafin si cateva boabe de piper si se lasa in continuare la fiert pana cand carnea este patrunsa bine.

Dupa ce carnea s-a fiert, se clateste cu apa rece, se taie marunt si se pune intr-un castron.

Ciupercile se clatesc cu apa si se taie marunt. Se adauga peste pieptul de pui.

Ardeiul copt si castravetii murati se taie marunt si se pun in castron.

Se pregateste maioneza: se mixeaza galbenusurile cu putina sare, apoi se adauga uleiul, putin cate putin, si se continua mixarea pana cand isi maresc volumul. La final se adauga o lingurita cu apa rece pentru ca maioneza sa devina mai cremoasa.

Se pune maioneza in castron peste celelalte ingrediente impreuna cu mararul spalat si tocat si se amesteca totul. Se potriveste salata de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu piept de pui, ciuperci si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salata de pui cu ciuperci si porumb