Ca la bucatarasi acasa
Mi-a adus cineva niste albusuri si daca tot este concurs, m-am gandit sa fac un chec cu de toate in el. A iesit tare bun!
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana cand se intaresc precum o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, nuca macinata, nuca de cocos razuita si macul si se mixeaza. Dupa aceea, se adauga faina (treptat) si praful de copt, amestecand aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Se adauga visinele (bine stoarse) si se incorporeaza in aluat.
Se toarna aluatul in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt si se introduc la cuptor, pana cand checurile trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, checurile se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scot din tavi. Se pot pudra cu zahar.