Ca la bucatarasi acasa
Este un desert foarte popular si cunoscut in Germania, Austria si Elvetia.
Se consuma de obicei in seara de Anul Nou.
Traditia este de a umple o gogoasa cu mustar si de o ascunde intre celalte umplute cu crema de vanilie sau dulceata. Ramane a astepta ca cineva s-o guste :)
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2016/12/boules-berlineze-gogosi-umplute-cu.html
Pentru 25 de gogosi de 6 cm
Crema de vanilie:
Crema de vanilie
Se încălzește 20 cl de lapte cu vanilia și untul.
Într-un castron, diluam amidonul cu 5 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.
Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu, ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Se rastoarna crema intr-o tava si se pune o folie alimentara la suprafata.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cel putin 2 ore.
Aluat:
Intr-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.
Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l).
Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.
Acoperiți vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute într-un loc cald.
Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.
Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.
Incingeti uleiul si puneti la prajit gogosile 30 secunde pe fiecare parte.
Le scoateti pe hartie absorbanta .
Le puteti consuma simple pudrate cu zahar pudra sau le puteti umple cu crema de vanilie.
Daca le umpleti, se pastreaza la rece si se pudreaza cu zahar inainte de servire.