Reteta inventata de mine. Personal, nu am mancat paste mai bune, nici macar in Italia.
Motto: Mananci o data, nu uiti niciodata! :)
1. Se pune o oala cu apa la fiert, cu sare si o lingura ulei de masline, cand apa incepe sa fiarba, se adauga pennele si se lasa pe foc aproximativ 5-7 min, se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
2. Kaiserul taiat feliute si carnatii taiati rondele se trag la tigaie aprox.8-10 min, amestecandu-se constant. Grasimea de la kaiser se topeste si nu este nevoie de ulei!
3. Intr-o tigaie antiaderenta, se pune o lingura de ulei de floarea soarelui si se trag la tigaie ceapa taiata solzi, ardeiul kapia taiat feliute si ardeiul iute rondele pana se inmoaie si capata culoare. Se amesteca constant si se adauga sare si piper.
4. Ciupercile se taie felii si se trag la tigaie (fara ulei). In primele 5 minute cu capacul pus, dupa inca 5-7 minute fara capac. Se adauga un praf de sare.
5. Sosul de rosii -Pasta de tomate de la Sultan (sau Olimpia) se pune in tigaie (oala) se adauga o cana de apa, o foaie de dafin si se amesteca la foc mediu aproximativ 4 min, dupa se adauga sare, piper, chili, cimbru, busuiocș se amesteca bine si se mai lasa cateva minute la scazut, dupa care 2 graunti de usturoi pisati se adauga peste sos si se mai lasa 1 min.
6. Se amesteca toate ingredientele, se pune in farfurie si se adauga parmezan in functie de preferinte.
1
Sosul este cheia succesului in aceasta reteta. Daca sosule de rosii sau pasta de tomate nu este de calitate superioara, tot efortul este in van. Eu recomand Sultan sau Olimpia.