Paste by me

de amradu in Penne, 14 Ian 2017 | 4021 vizualizari

 

Reteta inventata de mine. Personal, nu am mancat paste mai bune, nici macar in Italia.
Motto: Mananci o data, nu uiti niciodata! :)

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne (Baneasa)
  • 4 carnati semi-afumati
  • 250g kaiser (fara os)
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa medie
  • 500 g ciuperci
  • 2 ardei iuti (verzi)
  • 200 g pasta tomate (Sultan)
  • 200 g parmezan
  • 2 graunti usturoi
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • chili
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste by me:

1. Se pune o oala cu apa la fiert, cu sare si o lingura ulei de masline, cand apa incepe sa fiarba, se adauga pennele si se lasa pe foc aproximativ 5-7 min, se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.

2. Kaiserul taiat feliute si carnatii taiati rondele se trag la tigaie aprox.8-10 min, amestecandu-se constant. Grasimea de la kaiser se topeste si nu este nevoie de ulei!

3. Intr-o tigaie antiaderenta, se pune o lingura de ulei de floarea soarelui si se trag la tigaie ceapa taiata solzi, ardeiul kapia taiat feliute si ardeiul iute rondele pana se inmoaie si capata culoare. Se amesteca constant si se adauga sare si piper.

4. Ciupercile se taie felii si se trag la tigaie (fara ulei). In primele 5 minute cu capacul pus, dupa inca 5-7 minute fara capac. Se adauga un praf de sare.

5. Sosul de rosii -Pasta de tomate de la Sultan (sau Olimpia) se pune in tigaie (oala) se adauga o cana de apa, o foaie de dafin si se amesteca la foc mediu aproximativ 4 min, dupa se adauga sare, piper, chili, cimbru, busuiocș se amesteca bine si se mai lasa cateva minute la scazut, dupa care 2 graunti de usturoi pisati se adauga peste sos si se mai lasa 1 min.

6. Se amesteca toate ingredientele, se pune in farfurie si se adauga parmezan in functie de preferinte.

TIPS-URI

1

Sosul este cheia succesului in aceasta reteta. Daca sosule de rosii sau pasta de tomate nu este de calitate superioara, tot efortul este in van. Eu recomand Sultan sau Olimpia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste by me" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

diaconta 1

15.01.2017, 17:19

Cred ca a fost foarte gustos

Rocsi 1

15.01.2017, 18:41

Par sa fie tare bune!

miki_a 1

17.01.2017, 18:38

Foarte bine le-ai pregatit si combinat! Si intr-adevar, sosul reusit e cel care face diferenta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paste penne cu sos de mustar