Chec pufos cu nuca, cacao, stafide si fulgi de ciocolata alaturi de o cana cu lapte.
"Ca la bucatarasi acasa"
Se preincalzeste cuptorul.
Se face un sirop din zahar, zaharul vanilat si apa, se fierb pana se dizolva zaharul. Se da de pe foc.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, se toarna in fir subtire siropul si se bate in continuare pana se intareste spuma.
Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apoi si ingredientele uscate: faina, praful de copt, nuca macinata, omogenizand. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata. Din compozitia rezultata se toarna jumatate intr-un alt castron in care adaugam si cacao.
Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna din cele 2 compozitii, alternand alb cu negru, apoi se presara stafidele, putina coaja de lamaie si bucatele de ciocolata cu lapte, iar apoi se mixeaza culorile folosind o scobitoare. Se mai presara si nuca macinata si se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.
Sugestie de prezentare: dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar si se serveste, alaturi de o cana cu lapte, pe un suport de masa cu motive de sarbatoare pentru o atmosfera magica.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/chec-cu-nuca-fulgi-de-ciocolata-si.html