A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort bavaroise cu cocos

Postat de: xana in Torturi

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc. Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de...Citeste continuarea

Desert briose cu mure

Postat de: xana in Dulciuri

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga laptele si uleiul, amestecand bine cu o spatula. Batem ouale si le adaugam in compozitie, omogenizam si incorporam cu grija ca sa ramana intregi...Citeste continuarea

Bors rusesc cu sfecla rosie

Postat de: eumimi in Ciorbe

Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei incins. Adaugam 1 litru de apa, varza si carnea taiata cuburi si lasam 20-25 de min. la fiert. Adaugam cartofii...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere la Panini...

Postat de: autodiag in Dulciuri

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie si smantana. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si praful de copt stinse cu o lingura de otet....Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: xana in Mancaruri de post

Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert,...Citeste continuarea

Aperitiv covridog cu cascaval

Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / Garnituri

     Intr-un castron, am amestecat drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o acoperita si intre timp am pregatit 500 g faina cu cele doua...Citeste continuarea

Sirop din struguri negri

Postat de: ancutsa in Sirop / Compot

  Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr. Se fierbe aprox 30 de minute,...Citeste continuarea

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka...

Postat de: Bucataras in Pizza

Intinde smantana de gatit pe blatul de pizza. Taie emmentaler-ul, cheddar-ul si branza Brie cubulete; Dispune emmentaler-ul si cheddar-ul pe blatul de pizza; Adauga frunzele de...Citeste continuarea

Pate din ficat de pui

Postat de: ancutsa in Ficat

   Se fierbe ficatul de pui în apă fără sare. Se lasă la răcit. Se mărunţeşte cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă untul (se poate pune până...Citeste continuarea

Pastai cu rosii si sos de ceapa si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se rup codițele la păstăi, se spală bine și se opăresc câteva minute în apă cu sare, după care se strecoară de apă. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se...Citeste continuarea

Rasol de pastai cu carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

Punem pastaile la fiert pentru aprox. 25-30 de min. Carnea o fierbem, apoi o taiem cubulete si o prajim doar cat sa se rumeneasca putin. Usturoiul il pasam cu sare si turnam peste pastaile...Citeste continuarea

Desert chec cu banane si cafea

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un castron, spargem ouale si le batem cu zaharul pana cand se topeste si nu se mai simt granulele de zahar.  Adaugam untul de arahide si bananele rupte bucati. Cu mixerul se vor face...Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: xana in Dulciuri

  Punem pe foc frisca, ciocolata, margarina, un plic de zahar vanilat si coaja de portocala pana topim ciocolata, dar fara a da in clocot. Dam deoparte sa se racoreasca. Punem si murele...Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz si mere

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

In vasul robotului punem fulgi de ovaz si fulgi de cocos. Pornim robotul si lasam sa se marunteasca totul ca sa ajunga ca si o faina de malai. Adaugam semintele de canepa, merele curatate de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt (unsă cu unt) în care așezi pișcoturile în mod uniform. Desfaci conserva de mandarine, strecori sucul, iar mandarinele se lași la...Citeste continuarea

Focaccia cu ceapa si branza de capra

Postat de: andaoana in Piine

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata...Citeste continuarea

Zacusca cu champignon

Postat de: andaoana in Zacusca

Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte. Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.  Ceapa galbena...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gutui

Postat de: andaoana in Prajituri

Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se...Citeste continuarea

Chiftelute de conopida

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr. Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.  In vasul...Citeste continuarea

Desert rulada cu mascarpone si zmeura

Postat de: andaoana in Prajituri

In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta ardeleneasca

Postat de: andaoana in Ciorbe

Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.  Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu...Citeste continuarea

Tarta cu ton

Postat de: auragiuverdea1990 in Ton

    Pregatesc pentru aluat, intr-un bol, se pune faina, untul si sarea. Se amesteca untul si faina cu mana pana devine nisipos. Apoi se toarna cate putina apa pana obtinem un aluat...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci si carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

Curatam ceapa si o tocam marunt. O calim in ulei incins pentru 10-12 min, pana cand devine translucida, impreuna cu ciupercile. Adaugam carnea de pui si lasam in continuare la calit inca 15 min....Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu sunca si cascaval

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se răzuie cașcavalul pe răzătoarea mică, iar șunca de Praga se taie mărunt. Se face un aluat subțire de clătite din: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, sare, piper, bicarbonat. ...Citeste continuarea

Mere la borcan pentru deserturi

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita mai mare puneti uleiul. Adaugati merele rase, pe care le scurgeti...Citeste continuarea

Mini tarte cu conopida si broccoli

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Desfaci buchețelele de conopidă și broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu sare și piper. Întinzi aluatul de...Citeste continuarea

Pasta alla puttanesca

Postat de: xana in Jamie Oliver

Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se pastreaza 3-4 linguri din apa in care au fiert. Intre timp, punem filetele de anșoa intr-o tigaie larga impreuna cu usturoiul zdrobit si...Citeste continuarea

Peste la cuptor in hartie de copt

Postat de: AlexTeacher in Pastrav

Taie lamaia rondele subtiri si pune cate 2-3 pe cate o bucata de hartie de copt. Taie rosiile cherry in 4. Toaca apoi busuiocul marunt. Amesteca untul cu busuiocul si...Citeste continuarea

Batoane cu seminte si ciocolata

Postat de: xana in Dulciuri

Batem albusurile, iar cand incep sa faca spuma, adaugam cate o lingura de zahar pana obtinem un amestec ca cel de bezea. Ciocolata se taie in bucati mici. Amestecam apoi toate ingredientele si...Citeste continuarea

Desert Cheesecake Oreo

Postat de: xana in Torturi

Mai intai, separam crema de pe fiecare biscuit Oreo si o dam deoparte. Pastram doar cativa biscuiti pentru a adauga in crema si pentru decor, iar restul ii zdrobim marunt impreuna cu cei Petit...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Pentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!  Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare. Adauga...Citeste continuarea

File de somon cu piure de pastarnac

Postat de: AlexTeacher in Somon

Taie bucatile de pastarnac si pune-le la fiert in apa cu putina sare; Pune semintele de vanilie la fiert, impreuna cu pastaia; Odata fierte, scurge apa intr-un castron si arunca pastaia de...Citeste continuarea

Desert - Prajitura tavalita

Postat de: Oana in Prajituri

Pregatim mai intai blatul: separam albusurile de albusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana abtinem o bezea. Adaugam zeama de...Citeste continuarea

Baghete cu cascaval

Postat de: auragiuverdea1990 in Piine

     Pentru inceput am pus intr-un vas drojdia uscata cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta, si am lasat putin la crescut. Intre timp, am pregatit un vas...Citeste continuarea

Peltea de gutui

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Se aleg gutui mai mici, galbene, nu foarte coapte și fără defecte. Se spală bine gutuile pentru a elimina puful, se șterg cu un prosop curat și apoi se feliază, fără a îndepărta...Citeste continuarea

Piure de fasole aromat cu carnati...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri de legume

       Fasolea o curatam de impuritati si o lasam intr-un castron cu apa rece peste noapte. Apa in care a stat o aruncam si o inlocuim cu alta, in cratita in care fierbem...Citeste continuarea

Salata cu ghebe

Postat de: Constelatialeu in Conserve

Incepem cu ce este mai migalos, adica curatatul si spalatul ghebelor. Le spalam in mai multe ape sa scapam de impuritati, apoi  punem pe foc o oala cu apa si sare si cand a inceput sa...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune

Postat de: Oana in Prajituri

Unge o tava dreptunghiulara cu unt, presara zaharul brun, prunele fara samburi, apoi pudreaza-le cu scortisoara. Lasa tava deoparte si pregateste aluatul pentru blat. Separa ouale si mixeaza...Citeste continuarea

Desert clatite pufoase reteta cu...

Postat de: Oana in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Pentru inceput, amesteca intr-un castron ouale cu untul topit, zaharul, vanilia, coaja de lamaie si laptele batut. Intr-un alt bol mai mare, amesteca faina cu praful de...Citeste continuarea

Salata calda de conopida

Postat de: xana in Salate

Taiem conopida in felii, iar resturile ce raman, se pun la fiert in apa cu sare. Calim ciupercile cu putin ulei, sare si piper. Condimentam feliile cu sare, piper si paprika, apoi le ungem...Citeste continuarea

Desert croissante cu unt si...

Postat de: Oana in Dulciuri

Pentru aceasta reteta am ales varianta usoara cu aluat congelat, pentru ca dureaza destul de mult sa pregatesc unul proaspat, iar micul dejun trebuie rezolvat rapid. Mai intai amesteca untul...Citeste continuarea

Desert turta dulce

Postat de: Oana in Dulciuri

Aluat : Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul. Amesteca restul de zahar cu...Citeste continuarea

Pate de casa din ficat de pui si...

Postat de: Oana in Ficat

Pentru inceput, ia ficateii de pui curatati in prealabil, spalati si scursi de apa si pune-i la fiert in lapte cu putina sare, la foc potrivit. Aduna din cand in cand spuma care se formeaza....Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu piept de pui...

Postat de: Adrian2016 in Salate

       Intr-un castron punem galbenusul, sarea si mustarul si cu o lingura amestecam energic, adaugam un strop de ulei ptr inceput si amestecam la fel, treptat, adaugam tot...Citeste continuarea

Mancare in stil asiatic

Postat de: xana in Fructe de mare

Lasam crevetii sa se decongeleze, iar ciupercile se pun in apa sa se hidrateze cel putin 30 de minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o cratita, punem apa si sare, iar cand...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti si ciocolata

Postat de: RuxyRux in Torturi

Intr-un vas larg se pun biscuitii, se faramiteaza usor. Cu un tel se pot zdrobi putin, se stropesc cu doua cani de lapte pline (din total) si se continua presarea. Laptele ramas se pune pe foc...Citeste continuarea

Aperitiv briose sarate cu sunca si...

Postat de: Corina33 in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile se separa de albusuri, apoi se amesteca cu uleiul si laptele. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Desert tort cu nuca, ness si...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Decoraţiuni: Miezul de nucă se rumeneste 10 minute la cuptor, se lasă la răcit. Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi şi se lasă câteva minute să se răcească,...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Se curăță ceapa și se spală bine, la fel și roșia. Se taie ceapa mărunt, se toarnă ulei într-o tigaie și se pune ceapa la prăjit. După ce se inmoaie ceapa, se pune și roșia...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Alegeți gutui mari, galbene, coapte bine și fără defecte. Spălați bine gutuile, ca să se ducă tot puful și apoi ștergeți-le cu un prosop curat. Cu un cuțit bine ascuțit,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]