Tarte si placinte rumenite si iscusite
O tarta simpla cu gust si aroma de toamna. Aluatul este un aluat de tarta simplu cu faina integrala. Poate fi umplut cu ce doriti pentru ca este un aluat clasic care se coace in prealabil.
Intr-un bol punem faina si praful de sare. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor omogenizam. Adaugam galbenusul si apa.
Amestecam si vom obtine un aluat ferm cu care se poate lucra foarte usor.
Il invelim intr-o folie de plastic si il punem in frigider pentru minim 30 minute.
Pana cand se odihneste aluatul, facem umplutura. Gutuile le spalam de puf si le taiem in fasii lungi si subtiri. Le stropim cu zeama de la o jumate de lamaie.
Pe foc, punem intr-o oala apa impreuna cu zaharul. Cand este cald, atunci adaugam scortisoara si gutuile. Lasam sa fiarba.
Gutuile se vor fierbe si se vor inmuia. Adaugam amidonul dizolvat in apa (la o lingura amidon, punem 2 linguri apa rece si 2 linguri din sucul cald in oala). Sfatul meu este sa adaugati prima data doar o lingura de amidon, iar pe a doua numai la nevoie.
Lasam la racit.
Pe blatul de lucru uns cu ulei intindem aluatul de tarta si il asezam intr-o tava.
Aluatul trebuie sa acopere si peretii.
Il puteti modela frumos sau sa il lasati asa mai rustic.
Impungem aluatul cu o furculita si il coacem la 180 grade C, pentru 15 minute.
Cand este copt, il umplem cu gutuile si deasupra presaram nuci prajite.
1
in loc de scortisoara, se poate folosi anason stelat sau nucsoara