Desert tarta cu gutui si nuci

de anca_rm in Prajituri, 21 Noi 2017 | 5109 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite si iscusite
O tarta simpla cu gust si aroma de toamna. Aluatul este un aluat de tarta simplu cu faina integrala. Poate fi umplut cu ce doriti pentru ca este un aluat clasic care se coace in prealabil.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina integrala /alba
  • 125 gr unt
  • 40 ml apa rece
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 2 gutui
  • 2 linguri amidon
  • 75 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 150 ml apa
  • zeama de la o jumate lamaie
  • 50 gr nuci
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu gutui si nuci:

Intr-un bol punem faina si praful de sare. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor omogenizam. Adaugam galbenusul si apa.

Amestecam si vom obtine un aluat ferm cu care se poate lucra foarte usor.

Il invelim intr-o folie de plastic si il punem in frigider pentru minim 30 minute.

 Pana cand se odihneste aluatul, facem umplutura. Gutuile le spalam de puf si le taiem in fasii lungi si subtiri. Le stropim cu zeama de la o jumate de lamaie.

Pe foc, punem intr-o oala apa impreuna cu zaharul. Cand este cald, atunci adaugam scortisoara si gutuile. Lasam sa fiarba.

Gutuile se vor fierbe si se vor inmuia. Adaugam amidonul dizolvat in apa (la o lingura amidon, punem 2 linguri apa rece si 2 linguri din sucul cald in oala). Sfatul meu este sa adaugati prima data doar o lingura de amidon, iar pe a doua numai la nevoie.

 Lasam la racit.

 Pe blatul de lucru uns cu ulei intindem aluatul de tarta si il asezam intr-o tava.

Aluatul trebuie sa acopere si peretii.

Il puteti modela frumos sau sa il lasati asa mai rustic.

 Impungem aluatul cu o furculita si il coacem la 180 grade C, pentru 15 minute.

 Cand este copt, il umplem cu gutuile si deasupra presaram nuci prajite.

TIPS-URI

1

in loc de scortisoara, se poate folosi anason stelat sau nucsoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu gutui si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Nuci