O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Spala, curata si taie cartofii rondele subtiri.
Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti;
Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si pregateste-i in cuptor la 180 de grade C, pentru cca 20 – 25 de min (sa fie 3 sferturi gatiti);
Incinge uleiul de masline intr-o cratita pe foc;
Taie ceapa cuburi si caleste-o;
Adauga si carnea cand ceapa a devenit translucida;
Pune apoi boia dulce, condimentele de carne tocata, cimbrul si usturoiul granulat;
Pune sare si piper;
Dupa ce s-a rumenit frumos, stinge cu vinul rosu si lasa sa se reduca;
Acopera apoi cu apa sau supa de legume si lasa sa fiarba;
Toaca mararul si adauga-l in reteta;
Pune sucul si pasta de rosii odata ce carnea a fiert;
Lasa compozitia sa se raceasca si incorporeaza 2 oua;
Asaza un strat de cartofi in tava si peste ei pune un strat de carne;
Adauga un strat cascaval si cascaval afumat ras, in prealabil;
Repeta procesul, iar deasupra adauga 2 oua batute cu restul de cascaval si cascaval afumat;
Baga la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15-20 min, pana se rumeneste;