Musaca cu carne tocata si cartofi

de Bucataras in , 22 Noi 2017 | 16407 vizualizari

 

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • Carne tocata de vita (cu putina grasime) – 1,4 kg
  • Cimbru Kamis – 1 lingura
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
  • Oua – 4 buc
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingura
  • Cascaval – 300 g
  • Cascaval afumat – 200 g
  • Rosii la conserva – 300 g
  • Pasta de rosii – 1 lingura
  • Cartofi – 5-6 bucati
  • Ceapa – 1 buc
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Vin rosu demisec – 100 ml
  • Condimente carne tocata Kamis – dupa gust
  • Condimente pentru cartofi prajiti – dupa gust
  • Marar uscat Kamis – 2 lingurite
  • Zahar – 1 lingurita
  • Apa / supa de legume – cat sa acoperi
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu carne tocata si cartofi:

Spala, curata si taie cartofii rondele subtiri.

Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti;

Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si pregateste-i in cuptor la 180 de grade C, pentru cca 20 – 25 de min (sa fie 3 sferturi gatiti);

Incinge uleiul de masline intr-o cratita pe foc;

Taie ceapa cuburi si caleste-o;

Adauga si carnea cand ceapa a devenit translucida;

Pune apoi boia dulce, condimentele de carne tocata, cimbrul si usturoiul granulat;

Pune sare si piper;

Dupa ce s-a rumenit frumos, stinge cu vinul rosu si lasa sa se reduca;

Acopera apoi cu apa sau supa de legume si lasa sa fiarba;

Toaca mararul si adauga-l in reteta;

Pune sucul si pasta de rosii odata ce carnea a fiert;

Lasa compozitia sa se raceasca si incorporeaza 2 oua;

Asaza un strat de cartofi in tava si peste ei pune un strat de carne;

Adauga  un strat cascaval si cascaval afumat ras, in prealabil;

Repeta procesul, iar deasupra adauga 2 oua batute cu restul de cascaval si cascaval afumat;

Baga la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15-20 min, pana se rumeneste;

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu carne tocata si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

28.01.2018, 07:14

Foarte gustoasa!

Geanina87 1

28.01.2018, 10:24

tina58 1

28.01.2018, 12:31

Si eu fac musaca dar mai traditional. Reteta asta este o combinatie intre reteta clasica de musaca si cea de lasagna. La lasagna se foloseste carne de vita care se caleste cu tot felul de condimente, se adauga vin si rosii cuburi. La musaca nu se adauga vin in compozitie si nici rosii cuburi iar in afara de ceapa, sare, piper, putin cimbru si boia dulce nu se mai pune nimic. Aici s-a folosit cascavalul la fel ca sosul bechamel la lasagna. La musaca se foloseste suc de rosii sau bulion diluat care se pune peste ea inainte de a se da la cuptor. Cred ca e buna si mancarea asta dar nu stiu ce nume i-as da.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete - Reteta gustoasa si satioasa