Desert poale-n brau

de RuxyRux in Dulciuri, 22 Noi 2017 | 6474 vizualizari

 

Tarte si placinte rumenite iscusite
Minunatiile astea de placinte se leaga clar de gena mea de moldoveanca! :))))))) O bunatate indescriptibila! Sa va povestesc despre miros sau despre gust? :x 

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 850 gr. faina patiserie( plus pentru infainat)
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 gr. drojdie proaspata( sau 2 pliculete 10 gr. uscata)
  • 4 oua mari( tineti cont de asta)
  • 175 gr. zahar
  • 100 gr unt moale( nu topit)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie

Umplutura:

  • 450 gr. branza sarata ( telemea)
  • 150 gr. zahar
  • 2 oua mari
  • 4 linguri pline de gris
  • 70 gr. smantana groasa
  • esenta de rom
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • 6 linguri lapte si doua galbenusuri pentru uns
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert poale-n brau:

Untul se taie bucati si se aduce la temperatura camerei. Faina se cerne intr-un lighenas. In mijloc se adauga drojdia (proaspata sau uscata), deasupra se pune o lingura de zahar, pe margine sarea si zaharul.

Din laptele caldut, se pun 3 linguri deasupra drojdiei.

Se razuie lamaia si portocala.

Ouale se bat usor, deasupra se adauga laptele cald (nu fierbinte).

Se toarna compozitia de oua peste faina si se amesteca, aromele, vanilia, apoi se framanta pana ce se omogenizeaza bine totul si se formeaza un aluat, apoi se adauga untul si se framanta in continuare cateva minute pana ce se leaga perfect, daca simtiti nevoia, mai adaugati o lingura,  doua de faina. Se lasa la crescut aluatul timp de o ora sau pana ce isi dubleaza volumul, undeva in bucatarie langa aragaz, aveti grija sa fie cald.

Intre timp, am preparat crema de branza, amestecand  branza telemea, zaharul, ouale, grisul, aromele.

Aluatul se rastoarna pe o suprafata bine infainata se pliaza de cateva ori si se asaza inapoi in vasul in care am presarat faina.

Se rup bucati mai mari decat un pumn de aluat, se intind cu mana in forma de cerc (cat putem), in mijloc se pune crema de branza, cam doua linguri, apoi se pliaza spre centru marginile avand grija sa inchidem bine umplutura.

Se mai lasa placintele la crescut in jur de 20 de minute, timp in care se ung cu laptele caldut amestecat cu galbenusuri.

Placintele se coc timp de 35 de minute la 180 de grade C, se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar.

Delicios desert de casa moldovenesc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

RuxyRux 1

12.12.2017, 20:21

Multumesc Corinuta!

goldendi 1

02.01.2018, 18:15

arata bine!!! am toate ingredientele!! sper sa-mi iasa bine!!! multumesc pt inspiratie!!

Rahela Velicu 1

14.11.2021, 09:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure