Am primit de ceva vreme o punga de naut si am zis sa incerc aceasta Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut. Mi-au placut atat de mult calde incat am mancat vreo 13, dupa care mi s-a cam aplecat si nu cred ca le voi repeta reteta de falafel prea curand :))))
Ingrediente Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut
Preparare Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut
Se pune nautul intr-o oala mai mare cu apa si o lingurita de bicarbonat si se lasa sa se umfle cateva ore ( sau se lasa peste noapte la umflat). Apa trebuie sa fie destul de multa, avand in vedere ca nautul isi dubleaza volumul.
Cand nautul este suficient de hidratat, scurgem apa si il spalam, indepartand pe cat se poate cojile boabelor ( se desprind usor, ca la fasole).
Punem nautul, ceapa, usturoiul si verdeata in vasul robotului si maruntim totul. Se adauga turmericul, sarea, piperul, coriandrul si faina. Se amesteca totul bine si formam cu mana umezita in apa chiftele pe care le prajim pe ambele parti, in ulei incins, pana capata o crusta maronie, crocanta.
Scoatem chiftelele pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de grasime.
Le servim calde sau reci, alaturi de felii de castraveti, rosii si/sau ardei gras.
Cu naut putem face si o delicioasa tocanita - Tocanita cu naut dar si o surprinzatoare maioneza! - Maioneza de post din aquafaba
Pasta de naut cu salata de ardei kapia poate constitui o delicioasa masa de post.
1
Compozitia pregatita pentru falafel se poate pastra si congelata, iar cand vrem sa prajim chiftelele, o decongelam.
2
Pentru a obtine chiftele pufoase, aerate, nu exageram cu cantitatea de faina in compozitie.
3
Nu folosim naut fiert, ci doar uscat si hidratat.