Vazut la Oana, placut si facut. Foarte buna!
Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.
Se face o mamaliga moale.
Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.
Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.
Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.
Se fierbe 15-20 minute, amestecand cu telul si cand se ingroasa, cu o lingura de lemn mai mare.
Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.
Se rastoarna intr-un castron.
Carnatii se taie rondele, costita fasii si se prajesc in ulei.
Oule se fierb, se curata si se taie felii.
Branza se sfarama si se amesteca cu smantana.
Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune un strat de mamaliga.
Se pune un strat de branza (jumatate) si peste carnatii si costita.
Se pune un alt strat de mamaliga si unul de branza.
Se pune un strat de felii de oua si se acopera cu un alt strat de mamaliga.
Deasupra se unge cu branza si se decoreaza cu felii de ou si carnati.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.
Cand este rumenita frumos, este gata.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!