Pasta de ton, de post

de RODIMUR in Peste, 21 Noi 2017 | 15444 vizualizari

 

Îmi place pasta de pește, în special cea de ton, pentru gustul său aparte și pentru culoare. Dacă alți pești îi pot transforma de proaspeți, în pastă, pentru ton trebuie să apelez la cel din conservă. Dar mă consolez cu gândul că în asta e și un avantaj, totuși: se face mai repede....
Este o rețetă simplă, foarte ușor de făcut și rapidă. Această pastă de ton are puține ingrediente și condimente, pentru a permite sesizarea gustului natural al peștelui.
Pasta de ton este mult mai bună, dacă este preparată cu unt, în perioadele când nu este post.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 200 -250 grame de ton întreg, din conservă
  • 150 grame de margarină
  • 1 ceapă medie
  • 1 praf de sare
  • zeama de la 1/2 lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ton, de post:

Se scoate tonul din cutiile de conserve și se lasă să se scurgă de lichid într-o strecurătoare.

După câteva minute, se mărunțește tonul cu furculița, sau în robot.

Se curăță o ceapă medie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, după care se taie foarte fin.

Se adaugă ceapa tocată în tonul mărunțit, margarina, praful de sare și zeama de lămâie. Se omogenizeză compoziția și se pune într-un vas.

Se decorează cu felii de ceapă și de lămâie.

Se poate consuma imediat, sau mai târziu. În acest ultim caz, acoperiți vasul cu pasta de ton și depuneți-l în frigider. 

TIPS-URI

1

Dacă doriți ca pasta să fie foarte fină, mărunțiți tonul cu mixerul.

2

Pasta de ton este mult mai bună cu unt, dar aceasta este o rețetă de post.

3

După gust, puteți suplimenta cantitățile de ceapă, sare și lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ton, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
File de pangasius pane 2