Creier pane, cu pesmet

de vasimur in Porc, 20 Noi 2017 | 4441 vizualizari

 

 
Creierul pane este o mâncare delicioasă și ușor de făcut.
 
Din ingredientele de mai jos au rezultat 15 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pungă de creier de porc, congelat, care a cântărit aproximativ 2 kg.
  • 6 ouă
  • 6 linguri cu vârf, de făină albă
  • 250-300 g de pesmet
  • sare
  • piper
  • boia de ardei, dulce
  • ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane, cu pesmet:

 

Se spală bine creierul în apă rece după care se pune la scurs într-o strecurătoare.

Se bat ouăle și se încorporează făina. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze. În compoziție se poate pune sare, piper și boia de ardei dulce, după gust.

Se toarnă ulei într-o cratiță și se încinge bine.

Bucățile de creier se tăvălesc prin compoziția preparată anterior, după care se dau prin pesmetul în care, de asemenea, am pus: sare, boia de ardei și piper, după gust. Se scot pe o coală de hârtie albă. Creierul zdrobit, l-am amestecat cu compoziția de ouă, făină și pesmet, apoi l-am porționat cu lingura, pentru a-l pune la prăjit.

În uleiul încins, se pun bucățile de creier, la prăjit. Se rumenesc pe ambele părți la foc potrivit, ca să nu se ardă. Când sunt gata, se scurg de ulei pe câteva prosoape de hârtie și se pun într-un vas.

Creierul pane se poate servi cu cartofi piure, natur, prăjiți sau cu pilaf de orez și cu murături.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Uleiul să fie bine încins când puneți creierul la prăjit.

2

Este bine ca uleiul să fie suficient, pentru a se scufunda bucățile de creier, în el. Astfel, ele vor fi bine pătrunse.

3

Prăjiți creierul la foc mediu spre mic, ca să nu-l ardeți deoarece devine amar.

4

Rumeniți creierul pentru a deveni ușor crocant și a-i conferi un aspect cât mai plăcut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane, cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (17)

xana 1

21.11.2017, 14:42

Foarte bun!

vasimur 1

21.11.2017, 17:25

Mulțumesc, dragi prieteni!

dantes 1

24.11.2017, 14:46

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Creier de porc pane