Pentru a prepara cea mai buna Ciorba de vacuta ai nevoie de carne frageda de vita (spata, rasol sau pulpa), zarzavaturi si legume de sezon, dar sunt bune si cele congelate. Daca nu aveti bors se poate acri cu suc de rosii (bulion) sau cu zeama de lamaie.
Servita cu smantana este grozav de gustoasa!
Ingrediente pentru Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita
Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita
Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica.
Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs.
Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta.
Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute.
Se pune si carnea si se mai caleste 5 minute.
Se pune apa si se fierbe 45-50 minute.
Se pune sare si piper.
Cand carnea este facuta se adauga mazarea, fasolea si cartofii taiati cuburi.
Se fierb 15-20 minute si se adauga rosiile taiate marunt si bors dupa gust.
Se mai fierbe 5-6 minute si se potriveste de gust.
Se pune la final verdeata tocata marunt si este gata.
Se poate manca si cu smantana.
Pofta Buna!
Puteti vedea aici Cum se umple borsul pe care il puteti folosi si la reteta de Ciorba cu perisoare
O adevarata incantare pentru papilele gustative este si Ciorba de loboda
1
ciorba de vacuta se pastreaza foarte bine la frigider pentru cateva zile