Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

de MotanLaOale in Peste, 21 Noi 2017 | 36718 vizualizari

 

Este foarte buna. Mult mai buna decat cea din comert.
Pentru amatorii de peste marinat, iata o reteta simpla din cativa pasi.
Pentru acest Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: macrou, otet, ulei, ceapa, morcovi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta
  • 1,2 kg macrou
  • 600 ml apa
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 3-4 bucati ceapa
  • 4 morcovi
  • 2-3 foi dafin
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • sare grunjoasa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta:

Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Pestele se curata si se spala bine.

Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit.

Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin la frigider 24 de ore.

Pestele trage sare doar cat ii trebuie, nu mai mult.

Pentru saramura, se pune la fiert apa cu 1 lingura de sare, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul, se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.

Ceapa se curata si se taie julien.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Dupa 24 de ore, se spala pestele cu apa rece si se lasa la scurs.

In borcane care se inchid etans, se pune pestele intercalat cu ceapa si morcovii si presaram boabe de mustar.

Se toarna deasupra saramura rece sa acopere tot pestele si se pun capacele.

Se pune in frigider pentru o saptamana.

Dupa o saptamana se poate consuma.

Incearca si reteta de Avat marinat sau varianta de Obletel marinat, ideal pentru fanii pestelui.

Iti recomandam si varianta de Marinata de macrou, la fel de buna.

Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]