Desert tarta cu lamaie si bezea

de oanapl in Prajituri, 21 Noi 2017 | 3128 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
De mult timp vroiam să încerc și eu o tartă cu lămâie. Mie mi-a plăcut, dar celorlalți membri ai familiei li s-a părut cam acrișoară. 
Nu prea am fost mulțumită de bezeaua ce mi-a ieșit. Cred că nu am bătut suficient albușurile. O altă greșeală pe care am făcut-o: am pus bezeaua peste crema calduță, deci nu e exclus să se fi lăsat și din cauza asta. Eu m-am inspirat din revista Rețete de la Libertatea, iar acolo nu zicea că ar trebui lăsată să se răcească. Eu vă sfătuiesc să lăsați să se răcească complet crema.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 100 ml apă călduță
  • 30 g zahăr pudră
  • o linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema de lămâie:
  • 100 g zahăr măcinat
  • 100 ml zeamă de lămâie
  • 250 ml apă
  • 3 gălbenușuri
  • 30 g amidon
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • pentru bezea:
  • 3 albușuri
  • 100 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 1 lingură zeamă de lămâie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu lamaie si bezea:

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de copt unsă cu unt și tai surplusul de aluat. Înțepi aluatul cu furculița, îl acoperi cu o hârtie de copt și așezi deasupra boabe de fasole. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, pentru 25 de minute. 

Între timp, pentru cremă, amesteci gălbenușurile cu zahărul măcinat și adaugi treptat zeamă stoarsă de la o lămâie, un praf de sare, apa și untul și le pui pe foc mic și amesteci permanent cu telul. Amesteci amidonul cu câteva linguri din compoziția lichidă și îl adaugi peste restul compoziției și amesteci până când devine o cremă groasă.  Acoperi crema cu folie alimentară și o lași să se răcească complet.

Mixezi albușurile cu sarea. Când începe să se formeze spuma, adaugi zahărul în 3 reprize, iar la final adaugi zeama de lămâie și mixezi.

 Torni crema de lămâie peste aluat, iar deasupra pui bezeaua. Eu am folosit un poș cu un dui în formă de steluță. Introduci tarta în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 15 minute. O lași să se răcească complet și apoi o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Checul copilariei mele