Desert tarta cu lamaie si bezea

de oanapl in Prajituri, 21 Noi 2017 | 2918 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
De mult timp vroiam să încerc și eu o tartă cu lămâie. Mie mi-a plăcut, dar celorlalți membri ai familiei li s-a părut cam acrișoară. 
Nu prea am fost mulțumită de bezeaua ce mi-a ieșit. Cred că nu am bătut suficient albușurile. O altă greșeală pe care am făcut-o: am pus bezeaua peste crema calduță, deci nu e exclus să se fi lăsat și din cauza asta. Eu m-am inspirat din revista Rețete de la Libertatea, iar acolo nu zicea că ar trebui lăsată să se răcească. Eu vă sfătuiesc să lăsați să se răcească complet crema.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 100 ml apă călduță
  • 30 g zahăr pudră
  • o linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema de lămâie:
  • 100 g zahăr măcinat
  • 100 ml zeamă de lămâie
  • 250 ml apă
  • 3 gălbenușuri
  • 30 g amidon
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • pentru bezea:
  • 3 albușuri
  • 100 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 1 lingură zeamă de lămâie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu lamaie si bezea:

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de copt unsă cu unt și tai surplusul de aluat. Înțepi aluatul cu furculița, îl acoperi cu o hârtie de copt și așezi deasupra boabe de fasole. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, pentru 25 de minute. 

Între timp, pentru cremă, amesteci gălbenușurile cu zahărul măcinat și adaugi treptat zeamă stoarsă de la o lămâie, un praf de sare, apa și untul și le pui pe foc mic și amesteci permanent cu telul. Amesteci amidonul cu câteva linguri din compoziția lichidă și îl adaugi peste restul compoziției și amesteci până când devine o cremă groasă.  Acoperi crema cu folie alimentară și o lași să se răcească complet.

Mixezi albușurile cu sarea. Când începe să se formeze spuma, adaugi zahărul în 3 reprize, iar la final adaugi zeama de lămâie și mixezi.

 Torni crema de lămâie peste aluat, iar deasupra pui bezeaua. Eu am folosit un poș cu un dui în formă de steluță. Introduci tarta în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 15 minute. O lași să se răcească complet și apoi o servești.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
"Chec lipit"