Azi am incercat o reteta de lasagna cu legume coapte. E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa.
Pentru Sos Bechamel:
Pentru sosul de rosii:
Pentru montaj:
Taie legumele cuburi si pune-le in bol;
Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru;
Pune-le in tava pe hartie de copt si baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se vor coace, probabil 15-20 min va dura;
Intre timp pregateste sosul de rosii;
Adauga in atasamentul cu tocator al unui blender rosiile cuburi, rosiile uscate, zaharul, sare, piper, ulei de masline si busuioc.
Blendeaza totul pana obtii o compozitie omogena.
Sosul Bechamel l-am reinterpretat un pic si am folosit ceapa prajita uscata.
Pune untul si faina intr-o craticioara pe foc;
Amesteca cu ajutorul unui tel pentru a evita formarea cocoloaselor;
Adauga treptat laptele caldut si continua sa amesteci;
Cand ai incorporat tot laptele, pune piperul alb, nucsoara, frunza de dafin si ceapa prajita si uscata si lasa-le sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand;
Odata ce s-a ingrosat, ia-l de pe foc, mai amesteca putin si pune o folie de plastic deasupra, pentru a evita sa se formeze o pelicula;
Urmeaza montajul:
Intr-o tava de 30cm pe 20cm si macar 7 cm inaltime, pune Bechamel la baza, si cca. 9 foi de lasagna intercalate;
Peste acestea pune putin sos de rosii, cateva palete de legume coapte si iarasi sos de rosii; presara niste mozzarella data pe razatoare
Adauga alte 9 foi de lasagna intercalate, urmate de sos Bechamel legume, sos de rosii si un ultim strat de foi de lasagna.
Pune ce a mai ramas din sosul Bechamel si adauga mozzarella si cascaval afumat deasupra.
Lasa la cuptor cca 30 de min pana ce foile se gatesc, lasagna se incheaga bine, iar totul se gratineaza.