Supa de legume pasate, cu ceapa rosie si crutoane

de RODIMUR in Supe, 22 Noi 2017 | 4783 vizualizari

 

Este o supă foarte ușoară, chiar aproape dietetică, pe care o prepar mai ales în zilele de post.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă și am pregătit crutoane din 10 felii de pâine toast.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 2 păstârnaci
  • 1 țelină medie
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 ceapă roșie mică
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa și usturoiul
  • sare
  • piper
  • crutoane
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume pasate, cu ceapa rosie si crutoane:

Se curăță și se spală legumele (cartofii, morcovii, pătrunjeii, pastârnacii și țelina) se taie cubulețe și se pun la fiert, la foc iute.

Între timp, se curăță ceapa, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie și se călește în ulei, la foc mic, până devine transparentă. La fel, se curăță și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se adaugă peste ceapa călită, pentru 2-3 minute, ca să se înmoaie puțin.

Se taie cubulețe 10 felii de pâine toast și crutoanele rezultate se rumenesc frumos în cuptor, la foc mic, ca să nu se ardă.

Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Ceapa roșie se curăță, se spală și se taie rondele.

Când legumele au fiert foarte bine, se strecoară și zeama rezultată se păstrează. Se pasează legumele, cu ceapa și usturoiul călite și se trec apoi printr-o sită, după care pireul rezultat se subțiază cu zeama în care au fiert.

Se pune supa la fiert, la foc iute și după două-trei clocote se condimentează cu sare și piper după gust, se presară pătrunjelul tăiat mărunt, iar apoi se oprește focul de la aragaz și se pune capacul pe oală.

Supa se servește după un sfert de oră, cu rondele de ceapă roșie și cu crutoane de pâine.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu devină amară, ci înmuiați-o doar puțin, ca să rămână dulce.

2

Verificați mereu crutoanele în cuptor, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos, pe toate fețele.

3

Crutoanele pot fi pregătite din timp.

4

Ceapa roșie, care nu este iute, ci dulcișoară, dă un gust foarte bun supei și se pune în farfurie chiar în momentul în care se mănâncă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume pasate, cu ceapa rosie si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa minestrone