A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa-crema de ciuperci

Postat de: autodiag in Supe

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza

Postat de: abetina in Dulciuri

Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un pic de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de...Citeste continuarea

Piept de porc la cuptor cu mazare...

Postat de: trifadalia in Porc

Pieptul de porc se taie felii. Intr-un bol se face din usturoiul maruntit cu sare, un mujdei la care se adauga cimbrul si bulionul. Cu aceasta compoztie se unge carnea pe toate partile si se...Citeste continuarea

Desert piscoturi cu vanilie si nuci

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută. Se omogenizează bine totul. Aluatul se întinde pe masa...Citeste continuarea

Desert prajitura David

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt. Visinele le-am pus la scurs. Am prajit si tocat grosier nuca. Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si...Citeste continuarea

Hrean in otet, la borcan

Postat de: vasimur in Muraturi

Hreanul l-am pus să stea în apă rece, câteva ore, ca să se hidrateze și să fie mai ușor de curățat. Curățăm și spălăm bine hreanul. Dăm hreanul prin răzătoarea...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie la cuptor,...

Postat de: vasimur in Muraturi

Sfecla roșie se spală foarte bine și se usucă, apoi fiecare bucată se împăturește în folie de aluminiu. Se pune sfecla în cuptorul bine încins și se lasă...Citeste continuarea

Paine cu unt de arahide si banane

Postat de: cristina1985 in Sandvisuri

Feliile de paine se taie in jumatati si se prajesc. Se pune unt de arahide si banana taiate rondele. Cine doreste, poate picura putina miere, dar eu nu am pus, pentru ca mi s-au parut destul de...Citeste continuarea

Salata cu ciuperci si avocado

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Incepeti cu pregatirea  ciupercilor: Spalati bine ciupercile, le stergeti de apa, apoi separati palariile ciupercilor de picioruse. Intr-un bol puneti uleiul, sare, piper, boia dulce,...Citeste continuarea

Salata Arabella

Postat de: mihaelar63 in Salate

Friptura de vita se taie fasii si se prajeste pana devine usor crocanta, ntr-o tava teflonata in care ati pus uleiul. Friptura de vita a fost  bine condimentata si nu a fost...Citeste continuarea

Rondele de somon la gratar

Postat de: Moni_alex in Somon

Somonul se spala bine si se tamponeaza cu un prosop de hartie. Se unge cu ulei de masline si se presara sare si piper. L-am lasat in frigider 2-3 ore. Se incinge gratarul si se stropeste cu...Citeste continuarea

Desert prajitura de post, cu visine...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Cum se prepara Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida În prealabil, se taie mărunt nucile (crude sau prăjite), iar vișinele se scot din borcanul...Citeste continuarea

Mancare de urzici cu oua de prepelita

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Curatam urzicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o...Citeste continuarea

Desert placinta delicioasa cu aluat...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se pregatesc ingredientele, se cantaresc, se pun in boluri. Intr-un vas  se pune untul rece taiat bucatele dar moale,  faina cernuta, se adauga galbenusurile, zaharul, smantana,...Citeste continuarea

Limba de porc cu sos de ceapa si...

Postat de: trifadalia in Porc

Se bat ouale cu furculita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se formeaza galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la...Citeste continuarea

Humus din fasole alba si...

Postat de: abetina in Mancaruri de post

Se pune la mixat toate ingredientele si se mixeaza foarte bine pana se obtine o pasta omogena, se serveste pe paine neagra cu putine masline sau fara, dupa gust si preferinte. Sa aveti pofta,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu carne amestec

Postat de: abetina in Ciorbe

Se fierb oasele, se scot, se strecoara supa si se adauga radacinoasele taiate cubulete mici, mixul de gogosari, se lasa sa fiarba cam 10 minute la foc potrivit.   Intr-un vas se pune...Citeste continuarea

Tocana de porumbei la oala minune

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa, se toaca si se pune pe fundul oalei, se adauga porumbeii, sare, piper, apa, se pune capacul si se fierb sub presiune cam o ora, depinde de cat de batrani sau tineri sunt...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu nuca si...

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier. Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt. Se caramelizeaza zaharul, apoi se...Citeste continuarea

Burger cu carne de vita

Postat de: cristina1985 in Vita

Varza se taie marunt, daca nu aveti  razatoare speciala, se pune sare si se amesteca cu mainile. Se lasa 15-20 minute, dupa care se pune ulei de masline cu busuioc. Carnea gata preparata...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lime

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul:  Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugati zaharul, mixati bine, apoi uleiul. Adaugati faina, praful de copt, zeama de lamaie, vanilia si amestecati...Citeste continuarea

Aperitiv budinca cu pui, ciuperci...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor. Pieptul de pui se...Citeste continuarea

Iahnie de fasole pestrita

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Fasolea se scoate de seara, din congelator, ca să se dezghețe, iar a doua zi se spală in două-trei ape și se pune la fiert, cu apă rece. Se spumuiește, când se adună spumă la...Citeste continuarea

Desert clatite de post

Postat de: Oana in Dulciuri

Se amesteca intr-un bol faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se adauga apa minerala treptat, amestecand in continuu cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se adauga la...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Fasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se...Citeste continuarea

Salau la cuptor

Postat de: sufletista in Peste

Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust. Spalam pestele, il uscam cu un prosop, il stropim cu zeama de lamaie si condimentam bucatile, lasam 1 ora la rece....Citeste continuarea

Sarmale de post

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa...Citeste continuarea

Broccoli in stil Italian

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Broccoli se desface buchețele și se spală în mai multe ape. Cozile se curăță și se taie felii subțiri de 5 mm. Roșiile și usturoiul se toacă mărunt.   Călim cozile de...Citeste continuarea

Salau pane

Postat de: sufletista in Peste

Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min. Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper,...Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos

Postat de: amalia01 in Torturi

Blat Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin  praful de copt. Adaugi apoi uleiul si apa minerala, omogenizand bine cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Incorporezi apoi...Citeste continuarea

PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT

Postat de: trifadalia in Dulciuri

125 ge de faina se amesteca cu praful de copt, peste care se adauga rahatul taiat cubulete, miezul de nuca prajit, caisele confiate si se amesteca. Albusurile de la cele 7 oua se bat spuma cu...Citeste continuarea

Desert prajitura Ochelari

Postat de: oanapl in Prajituri

Afinele le pui pe foc cu 50g de zahar și le lași până ce au lasat sirop și zahărul s-a topit. Le scurgi apoi, siropul îl amesteci cu amidonul și îl fierbi pâna...Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti cu cocos...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Macinam biscuitii. Topim ciocolata cu laptele. Peste biscuiti adaugam cacaua, laptele cu ciocolata si esenta de rom. Mixam spuma untul cu zaharul pudra, apoi adaugam 150 g nuca de cocos....Citeste continuarea

Pizza de casa

Postat de: UrsanMihaela in Pizza

  Se pune intr-o cana mai mare zaharul, drojdia, sarea, 2 linguri de faina si cam 75 ml apa calda.    Se amesteca aceste ingrediente si se pune cana intr-o craticioara cu apa pe...Citeste continuarea

Aperitiv placintele cu spanac

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Punem spanacul intr-o strecuratoare la scurs. Pentru aluat cernem faina intr-un vas. Amestecam drojdia uscata cu apa calduta si putin zahar. Facem o adancitura in faina si punem amestecul de...Citeste continuarea

Desert gogosi poloneze- Paczki

Postat de: ctlina in Prajituri

Sfaramati drojdia si amestecati-o in laptele caldut cu o lingurita de zahar. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si zaharurile si amestecati. Adaugati oul si untul...Citeste continuarea

Desert placinta invartita cu branza...

Postat de: ctlina in Prajituri

Amestecati branza proaspata cu zaharurile. Adaugati treptat ouale, grisul si smantana si amestecati bine. Puneti vanilia si stafidele. Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti cu unt o...Citeste continuarea

Desert placinta cu banane si crema...

Postat de: ctlina in Prajituri

 Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale. Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele. Aşezăm foile de aluat de...Citeste continuarea

Desert Musuroi de furnici cu oreo

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata cu untul. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam ciocolata topita. Adaugam biscuitii macinati si apoi faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Desert prajitura inteligenta

Postat de: gurita_ta2005 in Prajituri

Galbenusurile se separa de albusuri, se pun intr-un castron mai mare si se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema. Untul se topeste si se lasa la racit. Peste...Citeste continuarea

Desert tort Ecler cu crema caramel

Postat de: panacris in Torturi

Apa se pune la fiert împreună cu uleiul, iar când clocotește, se adaugă toată făina, se amestecă energic până ce se înglobează și se lasă la răcorit. Apoi se...Citeste continuarea

Desert snikersdooles cu nuci

Postat de: katty in Dulciuri

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam, pe rand cate un ou. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Amestecam bine compozitia, formam o bila,...Citeste continuarea

Tocanita de post cu ciuperci,...

Postat de: katty in Mancaruri de post

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Presaram putina sare si acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana se inmoaie, apoi adaugam arpagicul intreg, curatat si spalat. Lasam sa...Citeste continuarea

Tocanita de naut cu carne de porc...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam carnea si o taiem cuburi mai mari. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional in ea pana se albeste pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin si mai...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza cu...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Mai intai o sa precizez de ce l-am numit aluat si nu foietaj. Pentru ca nu il consider foietaj, deoarece nu necesita decat o simpla impaturire si nu 3, asa ca la foietaj. Se face destul de repede,...Citeste continuarea

Fasole verde la cuptor cu morcovi...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam pulpele de gaina, le taiem in jumatate si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine, apoi adaugam restul legumelor. Fierbem cat este nevoie pana carnea se inmoaie. Strecuram zeama si o...Citeste continuarea

Desert tort Deliciu

Postat de: Moni_alex in Torturi

Pregatirea blatului: se separa ouale, se bat cu mixerul la viteza mare cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilinat pana se topeste zaharul si rezulta o crema densa. Se adauga faina,...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu carnati de...

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Carnatii de curcan taiati feliute se pun la prajit intr-o tigaie de ceramica, se lasa pana cand se rumenesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie. Punem si bucatiile de ficat taiate mai mici...Citeste continuarea

Batoane de post, cu mac

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]