Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

de - Andreea - in Prajituri, 16 Apr 2018 | 3951 vizualizari

 

O prajitura rapida, pufoasa si foarte usor de preparat. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina tip '00'
  • 60 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri cu nesquik
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu lapte cald si nesquik:

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei.

Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C.

Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima, pentru 7-8 minute, pana ce devin de culoare deschisa si pufoase, iar zaharul s-a topit.

Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine ingredientele .

 Separat punem laptele impreuna cu untul si nesquik-ul intr-un ibric si lasam la foc mic amestecand in continuu pana ce untul s-a topit si laptele e fierbinte( NU lasati sa inceapa sa fiarba).

Adaugam putin cate putin laptele cu nesquik in compozitia de oua cu faina si amestecam bine.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt si tapetati cu faina) si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru 25 minute.

Cand prajitura este gata, o lasam 5-10 minute in cuptor sa se raceasca.

O portionam apoi dupa plac si servim. 

Pofta buna !!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lapte cald si nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nuca