Friptura de miel cu oregano si menta

de mihaelar63 in Oaie, 15 Apr 2018 | 5781 vizualizari

 

 O friptura rumena pe care o manci si din priviri de frumoasa ce este !!!! De gust nici nu mai vorbesc!
 ,, Bunatati de Paste ''

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare miel, fata si spate
  • 3 cepe rosii
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 fire oregano verde
  • 3 fire menta verde
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingurita boia afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml vin rosu
  • sare de Himalaya cu chilli - la rasnita
  • rosii cherry pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu oregano si menta:

  1. Pulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare.
  2. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele.
  3. Frecati bine carnea cu condimente. Rasnit sare cu cilli.
  4. Asezati deasupra ceapa si usturoiul. Presarati menta tocata.
  5. La sfarsit turnati uleiul de masline.
  6. Lasati carnea sa se marineze cateva ore la rece.
  7. Dati carnea la 220 grade la cuptor timp de o ora si jumatate.
  8. In acest timp se intoarce de doua ori carnea de pe o parte pe alta.
  9. Dupa o ora turnati deasupra carnii vinul rosu.
  10. Serviti friptura calda decorata cu frunzulite verzi de oregano, menta si rosii cherry.
  11. Serviti alaturi de friptura garnitura preferata si salata de cruditati.
  12. Noi am avut ca garnitura cus-cus, legume mexicane sotate si salata de castraveti verzi.

   Pofta buna!

TIPS-URI

1

Friptura este mai gustoasa daca lasati carnea condimentata sa se marineze cateva ore la rece.

2

Aveti grija sa serviti mielul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu oregano si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

17.04.2018, 00:58

Rodica, multumesc

katty 1

17.04.2018, 21:27

Apetisanta fripturica ne-ai adus, cu siguranta este si buna!

mihaelar63 1

19.04.2018, 12:32

O , daaa , Katty

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel