Friptura de miel cu oregano si menta

de mihaelar63 in Oaie, 15 Apr 2018 | 5979 vizualizari

 

 O friptura rumena pe care o manci si din priviri de frumoasa ce este !!!! De gust nici nu mai vorbesc!
 ,, Bunatati de Paste ''

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare miel, fata si spate
  • 3 cepe rosii
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 fire oregano verde
  • 3 fire menta verde
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingurita boia afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml vin rosu
  • sare de Himalaya cu chilli - la rasnita
  • rosii cherry pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu oregano si menta:

  1. Pulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare.
  2. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele.
  3. Frecati bine carnea cu condimente. Rasnit sare cu cilli.
  4. Asezati deasupra ceapa si usturoiul. Presarati menta tocata.
  5. La sfarsit turnati uleiul de masline.
  6. Lasati carnea sa se marineze cateva ore la rece.
  7. Dati carnea la 220 grade la cuptor timp de o ora si jumatate.
  8. In acest timp se intoarce de doua ori carnea de pe o parte pe alta.
  9. Dupa o ora turnati deasupra carnii vinul rosu.
  10. Serviti friptura calda decorata cu frunzulite verzi de oregano, menta si rosii cherry.
  11. Serviti alaturi de friptura garnitura preferata si salata de cruditati.
  12. Noi am avut ca garnitura cus-cus, legume mexicane sotate si salata de castraveti verzi.

   Pofta buna!

TIPS-URI

1

Friptura este mai gustoasa daca lasati carnea condimentata sa se marineze cateva ore la rece.

2

Aveti grija sa serviti mielul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu oregano si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel