Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

de Moni_alex in Torturi, 14 Apr 2018 | 3973 vizualizari

 

Un tort rapid si delicios, o combinatie de biscuiti Oreo, crema de branza si mascarpone, capsuni si ciocolata.
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

Blat

  • 400 g biscuiti Oreo
  • 100 g unt

Crema

  • 400 g crema de branza Philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 180 g zahar pudra
  • un plic extract de vanilie
  • 5 foi de gelatina
  • 350 g capsuni

Decor

  • 250 g ciocolata neagra
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 150 g capsuni cu frunzulite
  • 30 g ciocolata alba
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata:

Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit.

Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de 26 cm cu inel detasabil si presam delicat cu un pahar. Nu trebuie sa apasam prea tare deoarece blatul va fi tare dupa racire. Se da la rece.

Pentru crema intai hidratam gelatina in apa rece, o scurgem bine si o topim pe baie de aburi, nu trebuie sa fiarba!

Punem intr-un bol  crema de branza, mascarponele, smantana pentru frisca nebatuta, zaharul pudra si extractul de vanilie. Mixam bine pana cand crema capata consistenta. Amestecam putina crema cu gelatina topita si racita, dupa care mixam bine totul pana se topeste gelatina complet.

Din cele 350 g de capsuni pentru umplutura, alegeti capsuni egale, le taiem pe jumatate si le asezam pe peretii fomei. Restul de capsuni le punem intregi in interiorul formei.

Topim ciocolata neagra cu smantana pentru frisca si o lasam sa se racoreasca.

Punem crema usor in forma si nivelam bine, apoi turnam ciocolata topita.

Glazuram capsunile pentru decor cu ciocolata alba topita si decoram tortul.

Se lasa tortul la rece peste noapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Este foarte important sa avem toate ingredientele pentru crema la temperatura camerei, astfel incat sa nu se formeze cocoloase cand o vom amesteca cu gelatina.

2

Crema se toarna in forma usor cu o lingura pentru a nu deplasa capsunile din interior.

3

Pentru a putea scoate usor tortul din forma, scufundam in apa calda cateva secunde sau incalzim putin peretii formei.

4

Tortul se feliaza cu un cutit cu lama subtire, incalzita in apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher