Eu ador pastele...si aceasta reteta este numai buna cand mergem la un Picnic ...la o sarbatoare ...
Eu am preparat-o pentru a doua zi de Paste ...
''Bunatati de Paste''
Incepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de peambalaj.
Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa si le trecem sub un jet de apa rece. Apoi turnam putin ulei de masline si amestecam.
Separat spalam rosiile si le taiem in doua (sau in patru) depinde de preferintele fiecaruia.
Mozzarellla o taiem felii si apoi cuburi.
Tonul il scurgem bine de uleiul din conserva.
La fel si maslinele, le scurgem bine de apa din conserva.
Intr-un bol punem rosiile, mozzarella, tonul si maslinele. Amestecam ingredientele.
Adaugam pastele, punem ulei de masline dupa gust, sare si piper. Amestecam usor toate ingredientele.
Se servesc reci presarand busuioc.
Pofta buna !
1
Eu am folosit mozzarella speciala pentru pizza deoarece este mai uscata.