Vreți să pregătiți o pizza adevărată? Am o rețetă originală de pizza, o adevărată minune, o modalitate de preparare a pizzei așa cum este ea, așa cum este pregătită în Italia.
Foarte mulți ani, am pregătit pizza, după diverse rețete (cu praf de copt, ouă :)), lapte) … ingredientele pot continua, dar NU, acestea erau doar aluaturi bine crescute, pufoase, foarte înalte, gen-cozonac și nu aveaua nimic în comun cu celebrul aluat de pizza, textură foarte subțire și ușor crocantă pe margini. Despre sos sau mai bine spus despre kechup din comerț…mai bine tac, în concluzie, puneam tot ce găseam în frigider. În sfârșit am descoperit o rețetă adevărată și cu mult drag vă transmit rețeta. O singură rugăminte am, vă rog să respectați ingredientele și modul de preparare. Un singur minus avem, dar nu este foarte grav, nu-l putem coace la vatră, dar diferența este minimă, veți vedea. Și uite așa, reușim să pregătim o pizza 99,99% italienească…glumesc, dar ne apropiem foarte, foarte mult de cel adevărat. Vă doresc succes și aștept părerea voastră.
Aluat de pizza
Sos de pizza
Umplutura:
1
Ingredientele sunt entru 2 pizza MARI (dimensiunea +30 cm x 2) / 4 porții
2
Ulei aromat pregătit de noi – adăugăm într-o sticluță 250 ml ulei de măsline, 1 linguriță de chili mărunțit, 1 linguriță de cimbru și lăsăm la macerat 2 săptămâni