Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

de Corinuta in Prajituri, 14 Apr 2018 | 4052 vizualizari

 

Delicioasă este, puțin cam dulce, data viitoare nu mai pun atâta zahăr. M-am inspirat după rețeta unei italience, am să vă mai aduc rețete de la ea, că tare bune sunt❤🍓

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g făină
  • 120 g zahăr (brun dacă aveți)
  • 120 g unt moale
  • 2 ouă
  • 7 g praf de copt
  • 1 lgț coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • Umplutură:
  • 500 g mascarpone
  • 120 g zahăr (pudră am pus eu)
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 4 linguri gem de căpșuni
  • 300 g căpșuni tăiate bucăți
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni:

Rețeta este pentru o formă de tort cu diametrul de 22 sau 24 cm, pe care o tapetez cu hartie de copt sau unt și făină.
Pentru aluat amestecăm toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, sarea și coaja de lămâie. Adăugăm untul moale și amestecăm cu mâna până devine sfărâmicios, apoi adăugăm ouăle și frământăm. Aluatul se leagă, dar rămâne totuși bucățele. Așezăm jumătate din cantitatea obținută în tavă și o întindem cu mâinile, acoperind puțin și din peretele tăvii.
Pentru cremă: mixăm mascarponele cu zahărul, adăugăm gălbenușurile și vanilia și amestecăm bine.
Dăm drumul la cuptor să se încălzească la 180 de grade C.
Peste aluatul din tavă întindem gemul de căpșuni, apoi turnăm crema și o întindem uniform. Așezăm peste crema bucățile de căpșuni. Deasupra presărăm bucățile de aluat rămas, astfel încât să acoperim căpșunile cat mai bine.
Coacem 40 de minute la 180 de grade C, după care lăsăm să se răcească și o dăm la frigider pentru câteva ore sau pudrăm cu zahăr pudra și servim.

TIPS-URI

1

Cred ca merg și altfel de fruncte, dacă nu aveți căpșuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni