Aperitiv scones cu branza si chives

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2018 | 3401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină
  • 30 grame chives
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • sare
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 200 grame branza rasa (Eu am folosit Gouda maturata; se poate folosi si cascaval)
  • 1 ou
  • 80 ml de smântână
  • Parmezan ras
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scones cu branza si chives:

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, sare şi untul tăiat bucăţi.

 Separat se amestecă oul cu smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se adauga branza rasa si chivesul tocat si se amestecă până la omogenizare, rezultând un aluat lipicios, dar ferm.

 Pe o suprafaţă presărată cu făină, se imparte aluatul in 2, se modelează fiecare bucata sub formă de disc şi se taie fiecare în 6 felii egale.

Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele Se presara Parmezan ras deasupra.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute.

 Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scones cu branza si chives" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mozzarella in caleasca