Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata

de Lau in Prajituri, 15 Apr 2018 | 4773 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 oua
  • 1/2 cana untura
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuci macinate
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • zeama de lamaie
  • aprox. 600-700 g faina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 150 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 100 g ciocolata
  • 150 g unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata:

Foi: mixam ouale cu zaharul pana ce se topeste, adaugam untura (la temperatura camerei), adaugam praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, nuca si treptat faina. La inceput amestecam cu o paleta dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic. Impaturim aluatul in folie alimentara si dam la rece 1 ora. Impartim apoi aluatul in 4 bucati egale pe care le vom intinde pe masa infainata, de dimensiunile tavii pe care le vom coace.

Le coacem pe rand, pe fundul tavii, in cuptorul preincalzit, pana ce se rumenesc putin, cam 8 minute fiecare.

Crema: intr-un ceaun sau intr-o craticioara cu fund dublu adaugam faina, cacaua, zaharul si cu ajutorul telului vom amesteca adaugand laptele treptat. Punem pe foc potrivit pana ce se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu, apoi oprim focul si adaugam untul la temperatura camerei. Amestecam pana ce se topeste, adaugam nuca macinata, ciocolata data prin razatoare si esenta dupa gust.

Acoperim cu folie direct pe crema si lasam sa se raceasca foarte bine.

In tava in care am copt foile adaugam prima foaie- crema- foaie si tot asa pana terminam cu ultima foaie.

Acoperim cu folie alimentara, adaugam o greutate deasupra si dam la rece peste noapte.

A doua zi decoram dupa plac sau pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cirese