Cod a la Parmegiana

de Satisfyyourcravings in Peste, 17 Apr 2018 | 2509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • 4 rosii
  • sare, piper
  • 6 rosii uscate la soare
  • 1 legatura busuioc (30 de grame)
  • 8 bucati cod (sau alt peste alb; eu am folosit congelat)
  • 250 grame mozzarella
  • 100 grame Parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod a la Parmegiana:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa si usturoiul, rosiile se taie cuburi, iar cele uscate la soare se toaca foarte fin. Mozzarella se taie felii sau se da pe razatoare. 

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa 5 minute, la foc mediu. Se adauga usturoiul si oregano si se mai lasa 1 minut. Se adauga pasta de rosii, rosiile proaspete si cele uscate la soare si se duce sosul la punctul de fierbere. 

Intre timp, se indeparteaza frunzele busuiocului si se taie tulpinile fin. Cele din urma se  adauga in sos. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic minim 20 de minute. La final, se adauga sare si piper. 

Se unge o tava mica cu ulei. Se presara bucatile de peste cu sare si piper (Se decongeleaza in prealabil daca este nevoie). Se aseaza 4 in tava, una langa alta. Se aseaza mozarella si frunzele de busuioc deasupra. Se adauga pe fiecare bucata de peste bucatile de peste ramase si se toarna sosul deasupra. La final, se presara cu Parmezan. 

Se lasa in cuptor 20-25 de minute. Se presara restul de busuioc deasupra si se consuma imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod a la Parmegiana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou cald cu peste