Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se toaca ceapa si usturoiul, rosiile se taie cuburi, iar cele uscate la soare se toaca foarte fin. Mozzarella se taie felii sau se da pe razatoare.
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa 5 minute, la foc mediu. Se adauga usturoiul si oregano si se mai lasa 1 minut. Se adauga pasta de rosii, rosiile proaspete si cele uscate la soare si se duce sosul la punctul de fierbere.
Intre timp, se indeparteaza frunzele busuiocului si se taie tulpinile fin. Cele din urma se adauga in sos. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic minim 20 de minute. La final, se adauga sare si piper.
Se unge o tava mica cu ulei. Se presara bucatile de peste cu sare si piper (Se decongeleaza in prealabil daca este nevoie). Se aseaza 4 in tava, una langa alta. Se aseaza mozarella si frunzele de busuioc deasupra. Se adauga pe fiecare bucata de peste bucatile de peste ramase si se toarna sosul deasupra. La final, se presara cu Parmezan.
Se lasa in cuptor 20-25 de minute. Se presara restul de busuioc deasupra si se consuma imediat.