O combinatie dulce acrisoara preferata de cei dragi!
"Bunatati de Paste"
Incepem cu pregatirea blatului, macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intr-o tava cu dimensiunile 20/25 cm punem hartie de copt, rasturnam biscuitii si ii presam usor cu fundul unui pahar. Punem tava la rece.
Pentru crema mixam branza cu praful de budinca de vanilie, apoi adaugam galbenusurile, unul cate unul. Mixam bine dupa fiecare pana se incorporeaza in compozitie. Batem spuma albusurile cu zaharul si le adaugam in compozitie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau o spatula. Turnam trei sferturi din compozitia de branza in tava peste biscuiti si o uniformizam cu o spatula.
Compozitia de branza ramasa o amestecam cu jumatate de plic budinca de ciocolata. Punem si aceasta compozitie in tava si cu ajutorul unui cutit amestecam usor cele doua compozitii de branza. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit cam 45-50 minute pana se rumeneste usor deasupra si se desprind marginile.
Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca. Cand este rece asezam peste prajitura visinile decongelate si scurse de zeama sau proaspete.
Pentru glazura, punem ciocolata rupta bucatele cu smantana pentru frisca la foc mic pana se topeste si se uniformizeaza compozitia. Lasam glazura sa se raceasca pana la temperatura camerei si apoi o turnam peste visine.
Lasam prajitura la rece pana a doua zi.
Pofta buna!