Anul asta avand prapure am facut drobul asa cum se face.
"Bunatati de Paste"
Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand sunt fierte se scot intr-o strecuratoare la scurs si racit.
Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in 3 linguri de ulei si se pune la racit.
Organele racite se taie cubulete cat mai mici si se pun intr-un castron. Se adauga ceapa si verdeata taiata marunt si se amesteca. Se adauga ouale, sare, piper si se amesteca bine.
Se pune in frigider pentru 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.
Se tapeteaza cu hartie de copt doua forme de iena. Se toarna compozitia in forme si se niveleaza.
Se taie prapurul in doua si se pune deasupra fiecarei forme insistand sa fie introdus si pe margini in jos cat mai mult.
Se introduce in cuptor pentru 35-40 minute. Se scoate din cuptor si se unge prapurul cu galbenus de ou.
Cand este frumos rumenit se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Rece se rastoarna pe tocator si se tamponeaza cu hartie absorbanta pentru a lua eventuala grasime ramasa.
Se taie felii si se serveste de obicei cu mustar sau ceapa si usturoi verde.
Pofta buna!