Desert salam de biscuiti cu ciocolata si visine

de Lau in Dulciuri, 15 Apr 2018 | 3525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte
  • 200 ml sirop de visine
  • 1 borcan 800 g visine in sirop
  • 3 linguri cacao
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • coaja de lime
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti cu ciocolata si visine:

Biscuiti ii punem intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul (mi se pare ce-a mai rapida varianta de a-i marunti, plus ca daca esti nervoasa te mai si calmezi:))

Biscuiti ii amestecam cu zaharul, nuca si visinele scurse.

Intr-un vas adaugam laptele, siropul de visine, untul, cacaua, ciocolata rupta bucatele si punem pe foc cat sa se incalzeasca, apoi lasam sa se raceasca putin.

Adaugam peste amestecul de biscuiti, punem esenta de rom dupa gust si coaja de lime.

Amestecam usor cu lingura pana ce se omogenizeaza.

Pe o bucata de folie alimentara adaugam compozitia si  rulam sub forma de baton cu ajutorul foliei, pudram cu cacao si invelim in folie alimentara. Dam la rece cateva ore pana ce se intareste bine si se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post